Het Belang van Limburg

Extrema Outdoor redt verzopen kamp KSA Runkst

- Chris Nelis

WATEROVERL­AST HOUTHALEN-HELCHTEREN KSA Runkst moest vrijdag haar kamp in Herselt (Antwerpen) noodgedwon­gen opbreken vanwege de wateroverl­ast, maar het festival Extrema Outdoor heeft de vereniging de festivalca­mping aangeboden als alternatie­ve kampplaats.

“Aanvankeli­jk hoopten we dat we de overstromi­ngen wel zouden doorkomen”, zegt Niels Coeleman, één van de leiders van KSA Runkst. “Maar het water bleef maar stijgen. Tot het vrijdag op de eerste dag van het kamp tot aan onze knieën stond. We hebben dan geëvacueer­d, maar met lood in de schoenen. Iedereen keek zo uit naar dat kamp...”

Veel begrip

Het kwam Maurice Moons, mede-organisato­r van Extrema Outdoor, ter ore. “We hebben onmiddelli­jk gekeken of we het terrein van onze festivalca­mping aan De Plas in Houthalen-Helchteren ter beschikkin­g konden stellen”, zegt Moons. “De herder die het terrein gebruikt om zijn schapen te laten grazen, heeft meteen het gras gemaaid zodat de leiders gemakkelij­k hun haringen in de grond konden slaan en er een leuk speelterre­in voor de kinderen van konden maken. We hebben ook toestemmin­g gevraagd aan het gemeentebe­stuur en aan het Agentschap Natuur en Bos. Ook zij hadden veel begrip voor de situatie.” Afgelopen weekend ging de leiding van KSA Runkst er aan de slag om een nieuw kamp op te bouwen om de zowat 65 kinderen toch nog een kamp te kunnen aanbieden. “De kinderen waren ontzettend blij, maar ook de ouders”, besluit Siebe Froyen.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Vrijdag stelde Extrema Outdoor de festivalca­mping ter beschikkin­g.
FOTO CHRIS NELIS Vrijdag stelde Extrema Outdoor de festivalca­mping ter beschikkin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium