Het Belang van Limburg

Dessers tankt vertrouwen met twee goals

- Roger Cox

KRC GENK 5 - MVV 2 Een Genkse mix van jong en oud nam in een vriendscha­ppelijk duel na rust ruim afstand van MVV (5-2). Cyriel Dessers krikte zijn vertrouwen op met twee doelpunten.

John van den Brom bracht voor deze oefenpot schoon volk tussen de lijnen. Zo mochten de internatio­nals Arteaga en Hrosovsky verder matchritme opdoen. Zij kregen het gezelschap van Dessers, Oyen, Paintsil en een handvol youngsters. De Genkies creëerden vanaf het begin een optisch overwicht. Maar het eerste doelgevaar viel te noteren op een stilstaand­e fase. Een hoekschop werd door Et Taibi met het hoofd verlengd, de MVVdoelman redde miraculeus. Overbuur Tobe Leysen liet zich niet onbetuigd en pakte uit met een even heerlijke parade op een poging van Mami. Luttele minuten later was hij wel kansloos, toen Surmeli de bal overheerli­jk aan de verste paal binnenkrul­de. Lang bleef die voorsprong niet overeind. Een haakfout van Sarr op Paintsil leverde een strafschop op, rustig omgezet door Dessers. Toch mocht MVV met een bonus de rust in. Blummel strafte een aarzeling in de thuisdefen­sie af.

In tegenstell­ing tot de A-ploeg in Brugge kwam het B-elftal wel sterk uit de kleedkamer. Dessers, na een individuel­e actie, en Oyen met een schot van in de zestien deden snel haasje-over met de Nederlande­rs. Dessers miste van een haar nog een derde succesje en mocht dan gaan rusten. Vervanger Diawara nam zijn rol meteen over. Oyen zette een één-twee met hem op, Kelvin John verdubbeld­e de marge. Diawara prikte de eindcijfer­s fraai op het bord. Slotsom: ook de beloften lijken klaar voor de competitie­start.

KRC GENK: Leysen – Beerten, Didden, Et Taibi (70’ Swerts), Arteaga (46’ Rommens) – Hrosovsky (46’ Coomans), Geussens – Limbombe, Oyen, Paintsil (60’ John) – Dessers (60’ Diawara). DOELPUNTEN: 25’ Surmeli 0-1, 30’ Dessers (penalty) 1-1, 45’ Blummel 1-2, 48’ Dessers 2-2, 52’ Oyen 3-2, 64’ John 4-2, 75’ Diawara 5-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium