Het Belang van Limburg

TOUR DE WALLONIE Zet Capiot opmars voort?

- Davy Scheelen

De ene Tour is nog maar net voorbij of de andere staat al op de kalender. Op de geschrapte tweede etappe na trekt de Tour de Wallonie van vandaag tot zaterdag 24 juli door het door water geteisterd­e Waalse land. Na zijn derde plaats van vorig jaar, staat Amaury Capiot met vertrouwen aan de start.

Amaury Capiot (Arkea Samsic) reed in de week voor de Tour enkele mooie resultaten bij mekaar. Op het BK werd hij tiende en in Paris-Camembert zevende. Het tekent zijn wederopsta­nding na een voorjaar dat tegenviel door een blessure.

Capiot: “Ik mag tevreden zijn over mijn conditie. Na het BK heb ik nog één wedstrijd gekoerst en ben ik op stage gegaan in de Elzas, samen met enkele ploegmakke­rs. Het gaf me de mogelijkhe­id om specifieke blokjes te trainen op langere hellingen, die je bij ons niet vindt. Veel renners gingen op hoogtestag­e in Livigno, maar ik bereid de Ronde van Wallonië meestal voor in de Vogezen of de Elzas. Dat legt me geen windeieren, want vorig jaar werd ik derde in de eindstand. Daarom wilde ik niets veranderen aan die klassieke aanloop. Bovendien kwam een hoogtestag­e niet echt uit. Je moet al een zestiental dagen op hoogte blijven om rendement te voelen. Als je weet dat ik na het BK nog een week langer gekoerst heb en Wallonië al op 20 juli start, was er nauwelijks ruimte om te reizen en vooral te recuperere­n. Ik zag er het voordeel dus niet van in.”

Tweede etappe geschrapt

Normaal gezien zou de Ronde van Wallonië vijf etappes tellen.

WIELRENNEN

Maar door de overstromi­ngen van vorige week is de tweede rit tussen Verviers en Hervé geschrapt. Voor het startschot vandaag weerklinkt, neemt het peloDe ton een minuut stilte in acht. “Ik ben blij dat de koers niet volledig is afgelast”, aldus Capiot. “Ook al wordt het niet gemakkelij­k om mijn derde plaats van vorig jaar te evenaren. Maar het vertrouwen is er. Na Wallonië hoop ik dat ook te verzilvere­n in een aantal Franse koersen, zoals de Limousin en La Polynorman­de.”

TENNIS

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Amaury Capiot hoopt in de buurt te komen van zijn derde plaats van vorig jaar.
FOTO MARC VAN HECKE Amaury Capiot hoopt in de buurt te komen van zijn derde plaats van vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium