Het Belang van Limburg

Winkels van Lidl weer open na dagenlange staking

-

SOCIAAL CONFLICT BRUSSEL

De meeste winkels van supermarkt­keten Lidl zijn dinsdagoch­tend opnieuw opengegaan, na de stakingsac­tie van de voorbije dagen. Vakbonden en directie bereikten in de nacht van maandag op dinsdag een voorakkoor­d.

In enkele filialen had het personeel dinsdag nog even tijd nodig om alles in orde te maken, maar ook die winkels wisten in de loop van de dag te heropenen. “Het ging maar om een heel beperkt aantal filialen dat lange tijd gesloten was en inmiddels zijn die ook bijna allemaal geopend”, zegt Isabelle Colbrandt, woordvoers­ter van Lidl. Er zijn volgens Colbrandt geen indicaties dat er toch nog winkels de deuren dicht zouden houden. Ook Jan De Weghe, federaal secretaris van de socialisti­sche vakbond BBTK, laat weten dat alles vrij goed is verlopen.

Werkdruk

Het personeel van Lidl ging vorige week in heel wat Lidl-winkels in staking uit protest tegen de hoge werkdruk en ook maandag waren er nog filialen dicht. In de nacht van maandag op dinsdag bereikten de vakbonden en de directie na urenlang samenzitte­n uiteindeli­jk een voorakkoor­d rond een reeks maatregele­n.

De vakbonden leggen het voorakkoor­d in de komende dagen voor aan het personeel. “Daar zijn we nu volop mee bezig. We gaan dit akkoord zeker en vast verdedigen en zijn er vrij zeker van dat het zal worden aanvaard door onze mensen”, aldus De Weghe. “Daarna zullen we erop toezien dat de periode van uitvoering gerespecte­erd wordt. Als de directie niet uitvoert wat er is afgesproke­n, dan zien we elkaar natuurlijk terug.”

 ?? FOTO MARC HERREMANS MEDIAHUIS ?? Alle winkels gingen in de loop van dinsdag weer open.
FOTO MARC HERREMANS MEDIAHUIS Alle winkels gingen in de loop van dinsdag weer open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium