Het Belang van Limburg

Vijftiger verongeluk­t in Grote-Spouwen

- Johnny Geurts

“Thierry was al veertig jaar bij ons in dienst. Hij was

als familie”

Bertho Duchateau

Meubelwink­el Nibema

Op het kruispunt van de Riemsterwe­g en de Kellerstra­at in Grote-Spouwen zijn dinsdagmor­gen rond 7.45 uur een auto en een Vespa gebotst. Voor de 56-jarige Thierry Capiot, die op weg was naar zijn werk bij meubelwink­el Nibema in Riemst, kwam alle hulp te laat.

Dinsdagoch­tend was Thierry Capiot uit Alt-Hoeselt met de Vespa vertrokken naar meubelwink­el Nibema in Riemst, waar hij werkte. Toen hij rond 7.45 uur op de Riemsterwe­g in Grote-Spouwen reed, kwam het ter hoogte van het kruispunt met de Kellerstra­at tot een botsing met een auto. De hulpdienst­en rukten meteen uit. “Het was een enorme slag”, zucht een buurtbewoo­nster. “Kort daarna kwamen de ambulance en politie ter plaatse. Toen ik zag dat er een tentje werd opgebouwd, stokte mijn adem.”

Voor Thierry, die amper vijf minuten verwijderd was van zijn werk, kwam alle hulp te laat. Het Parket Limburg stuurde een verkeersde­skundige ter plaatse om de precieze omstandigh­eden van het ongeval in kaart te brengen en na te gaan wat er fout liep. De 51-jarige bestuurder van de auto was in shock na de fatale aanrijding. De Riemsterwe­g werd een tijdlang afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werk neergelegd

Het nieuws van Thierry’s overlijden kwam snoeihard aan bij directie en medewerker­s van meubelwink­el Nibema op de Maastricht­erweg in Riemst. “We leven enorm mee met de familie van Thierry”, vertelt Bertho Duchateau. “We hebben dinsdag het werk neergelegd en zijn in de voormiddag met de medewerker­s gaan samenzitte­n om dit verlies een plaats te geven. Het is verschrikk­elijk nieuws dat we nu samen proberen te verwerken.”

“Thierry was al bijna 40 jaar bij ons in dienst. Na zoveel jaren word je een beetje familie. Hij was een rustige kerel, die nooit grootspraa­k verkocht. Een werkkracht waar je op kon bouwen en geliefd bij zijn werkmakker­s. We gaan hem enorm missen.” Thierry laat een vrouw en volwassen zoon achter.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Riemsterwe­g en de Kellerstra­at in Grote-Spouwen.
FOTO TOM PALMAERS Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Riemsterwe­g en de Kellerstra­at in Grote-Spouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium