Het Belang van Limburg

Messi helpt Club een handje

- Yanko Beeckman

Wat zeggen we dan? Merci, Paris. Na de felbevocht­en 3-2-zege van PSG behoudt Club Brugge zijn voorsprong van vier punten op RB Leipzig. Lionel Messi kroonde zich met twee goals tot matchwinna­ar.

Met uitzonderi­ng van de geblesseer­de Neymar bracht Mauricio Pochettino al zijn sterren aan de aftrap. Maar sprankelen deed PSG allerminst. De Parijzenaa­rs slaagden er voor rust amper in om de bezoekers pijn te doen. Het waren de Red Bull-boys die PSG met hun energiesto­ten al vroeg in de wedstrijd een paar keer in verlegenhe­id brachten. Dat PSG na negen minuten voetballen toch op voorsprong stond, had alles te maken met Kylian Mbappé, de Fransman die altíjd voetbalt alsof hij net twee Red Bulls heeft binnengeka­pt. Julian Draxler, de vervanger van Neymar, zette Mbappé op weg naar een één-tegen-één met Willi Orban. De Hongaarse Duitser gunde de Franse spurtbom te veel ruimte. Mbappé knalde de 1-0 door de benen van Orban in de linkeronde­rhoek.

Iets voor het halfuur kregen de Duitsers dan toch waar ze recht op hadden. Na een goeie omschakeli­ng zette linksachte­r Angeliño heerlijk strak voor richting tweede paal. Daar duwde André Silva het leer knap binnen.

Tien minuten in de tweede helft was het opnieuw prijs. Na een goeie voorzet van alweer Angeliño was het ditmaal Nordi Mukiele die Keylor Navas verschalkt­e. Leipzig leek op weg naar de zege tot de Duitsers de thuisploeg gingen helpen. Na dom balverlies kon Mbappé de zestien in dribbelen. De Fransman legde af tot bij Messi die zichzelf via de paal de gelijkmake­r aanbood.

Vijf minuten later zette de Argentijn de scheve situatie helemaal recht. Na een wel erg lichte strafschop­overtredin­g op Mbappé zette Messi zich achter de bal. Met een panenka stuurde hij Leipzig met 3-2 terug naar Duitsland.

Ook Ajax haalt uit

In groep C haalde Ajax zwaar uit tegen Borussia Dortmund. De Nederlande­rs klopten Axel Witsel en co met 4-0. Liverpool ging in groep B met 2-3 winnen op bezoek bij het Atletico Madrid van Yannick Carrasco.