Het Belang van Limburg

Abid en Oyen openen poort naar tweede ronde, hooligans op veld

-

Voor ruim 2.000 toeschouwe­rs plaatste de U19 van KRC Genk zich tegen FC Köln voor de tweede ronde van de Youth League. Na de heenmatch (2-4) won Genk dankzij goals van Abid, uitblinker Oyen en Geusens ook de return met 3-1.

In de tweede ronde treft KRC Genk op 3 (uit) en 24 november (thuis) de winnaar van het duel tussen MTK Boedapest en Sparta Praag. De Hongaren verdedigen woensdagmi­ddag (14u) in Praag een 3-1-voorsprong.

“Opnieuw een wedstrijd om naar uit te kijken”, glunderde uitblinker Luca Oyen, die op links opnieuw een straffe tandem vormde met Tuur Rommens. “We spelen al jaren samen en voelen mekaar perfect aan. Deze prestatie geeft extra vertrouwen, ik stap woensdag tevreden het vliegtuig op naar Londen. Want ook die match tegen West Ham voor bijna 60.000 toeschouwe­rs is er eentje om naar uit te kijken.” Coach Hans Somers had niets dan lof voor de collectief sterke prestatie van zijn ploeg. “Kamiel Van De Perre moest in extremis invallen voor Monamay, die zich had geblesseer­d in de opwarming. Samen met Et-Taibi heeft hij dat knap gedaan. Tegen een sterke tegenstrev­er vonden we knap de ruimtes tussen de linies.”

Supporters­geweld

De tweede helft startte met ruim tien minuten vertraging. Na de eerste helft hadden enkele tientallen Duitse fans zich via het veld een weg naar de overkant gebaand om er een confrontat­ie te zoeken met Genk-supporters. Na een tussenkoms­t van stewards en politie kon het vuurtje worden geblust .

GENK: Leysen - Beerten, Amine Et-Taibi, Van De Perre, Rommens - Swerts (86’ Cutillas), Geusens John (86’ Arabaci), Abid (73’ El Khannouss), Oyen (90’ Martens) - Nemeth.

FC KÖLN: Urbig - Nadjombe, Smajic (64’ Monning), Örnek, Suchanek - Castrop, Schwirten, Wydra (64’ Downs) - Breuer (76’ Fratea), Schmid (76’ Fadeev), Obuz.

DOELPUNTEN: 8’ Schwirten 0-1, 15’ Abid 1-1, 60’ Oyen 2-1, 96’ Geusens (strafschop) 3-1.

GELE KAARTEN: 41’ Abid, 65’ Geusens, 67’ Breuer, 82’ Oyen, 86’ Rommens, 93’ Fadeev. SCHEIDSREC­HTER: Jenkins (Wales). TOESCHOUWE­RS: 2.000.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Abid en Oyen zetten Genk op weg.
FOTO JEFFREY GAENS Abid en Oyen zetten Genk op weg.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Een Genkse steward stuurt gemaskerde Duitsers weg.
FOTO JEFFREY GAENS Een Genkse steward stuurt gemaskerde Duitsers weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium