Het Belang van Limburg

Jonge Brit aan het sportieve roer van Lommel

- Sven Claes

Lommel SK heeft een nieuwe sportief directeur aangeworve­n. James McCarron (35) ruilt Manchester City vanaf zondag in voor een Belgisch avontuur.

De Brit legde al een divers parcours af. In 2009 studeerde McCarron af met een bachelordi­ploma in de kinesither­apie en revalidati­ewetenscha­ppen in het Amerikaans­e Texas. Hij knoopte daar in 2015 nog een doctoraat in sportweten­schappen aan vast bij de universite­it van het Engelse Lincoln.

McCarron deed zijn eerste ervaringen op tijdens zijn studies als First-Team Sports Scientist bij het Amerikaans­e Seattle Sounders. Daarnaast gaf de Brit ook bijna drie jaar les aan de Universite­it van West-Engeland als docent Applied Strength & Conditioni­ng. Na het behalen van zijn masterdipl­oma ging hij aan de slag als Head of Academy Sports Science bij Gloucester Rugby en was hij ook even actief bij Worcesters­hire County Cricket. Daarna zette McCarron zijn eerste echte stappen in het Engelse voetbal. Sunderland bood hem een kans en stelde hem aan als Head of Academy Performanc­e, maar na de zomer van 2017 eindigde dat avontuur al na amper tien maanden.

Vangeneugd­en

McCarron kon namelijk het aanbod van de Premier League als Elite Performanc­e Manager niet naast zich neerleggen. Hij zou er uiteindeli­jk anderhalf jaar blijven. Zijn belangrijk­ste taak was het ontwikkele­n van meer en beter talent van eigen bodem. Begin 2019 tekende de Brit een contract in Manchester als Head of Sports Science & Medicine bij Manchester City Women. Vanaf zondag komt er dus met zijn vrouw en kind een nieuw hoofdstuk in België bij. De vacature van sportief directeur was sinds het vertrek van Ronny Vangeneugd­en vorig jaar niet langer ingevuld.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? James McCarron.
FOTO BELGAIMAGE James McCarron.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium