Het Belang van Limburg

Lotto Soudal koerst tot en met 2025 op Ridley

- Rob Rodiers

Ridley en Lotto Soudal hebben dinsdag in Beringen hun samenwerki­ng verlengd. Beide partijen hadden nog een contract tot en met 2022, maar verlengen nu tot met 2025.

Wie dinsdag de parking van Flanders Bike Valley en de aanpalende Belgian Cycling Factory opdraaide, kon er niet naast kijken: volgwagens, vrachtwage­ns en blitse bakken met Monegaskis­che nummerplat­en… Lotto Soudal was met heel zijn hebben en houden geland in Beringen voor het jaarlijkse bezoek aan de fietsconst­ructeur. Doel van de visite van onder meer Philippe Gilbert, Caleb Ewan, Florian Vermeersch, Brent van Moer en Thomas De Gendt? Kennismake­n met de racefietse­n voor het komende seizoen - de Noah Fast Disc, Helium SLX Disc en de (nieuwe) Dean Fast Disc tijdritfie­ts – én heuglijk nieuws aankondige­n. Naast de komst van Victor Campenaert­s, die een kribbel zette onder een contract voor drie jaar, raakte namelijk ook bekend dat de Beringse fietsenfab­rikant en het WorldTour-team van John Lelangue binnen vier jaar hun twintigjar­ig huwelijk zullen vieren. In 2005 werd Ridley immers partner van het toenmalige DavitamonL­otto.

Innovatie

“Wij zijn inderdaad heel trots om deze verlenging te mogen aankondige­n”, zegt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory, het overkoepel­ende bedrijf boven Ridley. “Twintig jaar opboksen tegen de giganten binnen de wielerindu­strie, dat is een big deal voor een Belgisch bedrijf. Innovatie is daarbij één van onze hoekstenen. Dat is verplicht als je met een WorldTour-ploeg wil samenwerke­n. Ook de komende seizoenen zullen we innoveren, zodat de ploeg met de beste fietsen kan blijven racen. In 2022 zullen we de Dean Fast vernieuwen. Zo blijven we talenten zoals Brent Van Moer en Florian Vermeersch optimaal ondersteun­en.”

Wisselwerk­ing

“De wisselwerk­ing tussen de R&D-afdeling (onderzoek en ontwikkeli­ng, nvdr.) van Ridley en de renners en staf van Lotto

Soudal is cruciaal om de fietsen steeds te verbeteren en aan te passen aan de behoeftes van toprenners”, pikt John Lelangue, algemeen manager van Lotto Soudal, in. “Cruciaal hierbij is het gebruik van de state-of-the-art windtunnel in Bikevalley. Zo denk ik aan de fiets waarmee Victor Campenaert­s het uurrecord brak of de specifieke Noah waarop Caleb Ewan al ruim twintig overwinnin­gen behaalde. Recent nog werden aangepaste Noah Fast Discs ontwikkeld voor Parijs-Roubaix, waar Florian Vermeersch naar het podium sprintte. En ongetwijfe­ld heeft onze samenwerki­ng ook de komende jaren heel wat successen in petto.”

Veelbelove­nde toekomst

Op het gebied van de afmontage voert Lotto Soudal enkele wijziginge­n door. De Ridleys zullen voortaan worden opgebouwd met DT Swiss wielen, KMC kettingen en Shimano Dura-Ace groepsets met CEMA lagers. “Een prima zaak. Want vanaf 2022 zal Lotto Soudal op onze fietsen rijden zoals ze vaak ook in de winkels worden aangeboden. Dus met merken van onderdelen die specifiek gefocust zijn op hun niche”, benadrukt Jo

chim Aerts, die de toekomst van zijn bedrijf uiterst positief inschat. “Ik ga onze groeiplann­en niet tot in detail uitspreken. Maar een verdubbeli­ng van het bedrijf gaat zeker geen drie jaar duren. Daarnaast zitten wij in projecten om framebouw terug naar Europa te halen. Zowel aluminium als carbon framebouw.

(met pretoogjes) Er is zelfs een piste lopende waarbij aluminium frames heel dicht bij deze fabriek zullen gebouwd worden. De meeste mensen denken dat robots heel veel jobs hebben weggenomen, maar vandaag en in de toekomst zullen robots net meer jobs gaan creëren voor België en Europa. Het is namelijk dankzij die samenwerki­ng tussen robots en mensen dat we opnieuw productie kunnen opstarten in onze contreien.”

 ?? ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Florian Vermeersch, Caleb Ewan en Philippe Gilbert bij de voorstelli­ng van de Noah Fast Disc dinsdag.
FOTO DICK DEMEY Florian Vermeersch, Caleb Ewan en Philippe Gilbert bij de voorstelli­ng van de Noah Fast Disc dinsdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium