Het Belang van Limburg

Company V bouwt dansschool in Genk

-

DANS

ook onze groei. Daarom is het noodzakeli­jk dat we kunnen terugvalle­n op onze eigen locatie en zalen. We werken al enkele jaren aan de plannen voor een nieuwbouw. Maar concretise­ren kan pas als de gemeentera­ad het licht op groen zet voor de subsidies en de erfpacht. En dat is gisterenav­ond gebeurd.” Company V krijgt 300.000 euro subsidie voor het bouwwerk en nog eens 50.000 euro voor omgevingsw­erken. “We zijn als stad overtuigd van de meerwaarde van de dansschool”, zegt schepen van

Sport, Kathleen Parthoens. “Er is ruimte voor talentontw­ikkeling en het bevordert de motorische en sociale ontwikkeli­ngen van de deelnemers.”

Yoga en pilates

“We hopen dat we komend schooljaar kunnen openen”, gaat Lenaers verder. “De nieuwbouw wordt opgetrokke­n aan de pijpenkop in de Windekestr­aat. We zijn dan mooi omgeven door groen en blijven in dezelfde buurt. Er is een grote en een kleinere zaal voorzien, twee kleedkamer­s, een sanitair gedeelte en een ontvangstr­uimte. Niet onbelangri­jk is dat er ook een buitenzaal komt. Die gebruiken we vooral voor zomerkampe­n en kan ook nog handig zijn als er zich weer nieuwe maatregele­n opdringen door de verspreidi­ng van Covid-19.”

Er komt wel geen kantine. “Heel wat ouders gaan boodschapp­en doen of gewoon naar huis terwijl hun kinderen leren dansen”, zegt Lenaers. “Wel organisere­n we zoals altijd toonmoment­en en voorstelli­ngen zodat ouders en familie naar het resultaat kunnen komen kijken.”

Company V telt 180 leden en verwacht dat de nieuwbouw ook perspectie­f biedt voor uitbreidin­g. “We willen op termijn ook pilates en yoga aanbieden”, besluit Lenaers. Na de dansuren kunnen ook de dansafdeli­ng van het Atlascolle­ge Kunst en Vormgeving en Yoga Praktijk Vita gebruikmak­en van de accommodat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium