Het Belang van Limburg

West Ham, één voor één: speelt de man van honderd miljoen?

-

Welke elf tovert David Moyes donderdaga­vond uit zijn gigantisch­e hoed? Zelfs al kiest hij voor acht tot negen andere basisspele­rs in vergelijki­ng met afgelopen zondag op Everton, dan nog start er een ervaren elftal met internatio­nale klasse.

Doelman

Tussen de palen krijgt Alphonse Areola (28) waarschijn­lijk de voorkeur op Lukasz Fabianski (36), de ex-Arsenaldoe­lman die vorige week zijn afscheidsm­atch speelde voor de Poolse nationale ploeg. Areola, die wordt gehuurd van PSG, was al drie keer Frans internatio­nal en maakte vooral indruk bij Fulham. De zoon van Filipijnse immigrante­n speelde dit seizoen twee keer en hield zowel op Manchester United (League Cup) als tegen Rapid Wien de nul.

Defensie

Omdat Vladimir Coufal out is en Ryan Fredericks terugkeert uit blessure staat jeugdprodu­ct Ben Johnson (21) waarschijn­lijk voor de vijfde keer aan de aftrap als rechtsacht­er. Centraal achterin krijgen de Fransman Kurt Zouma, die voor 35 miljoen gehaald werd bij Chelsea, en de Italiaan Angelo Ogbonna, ex-Juventus en zondag nog de maker van de enige goal tegen Everton, mogelijk rust. Met de ervaren Craig Dawson (31, ex-Watford) en de Fransman Issa Diop (24, ex-Toulouse) staan twee andere kopbalspec­ialisten klaar om hen te vervangen. Op links speelt de superfitte Aaron Cresswell (31) vrijwel altijd. Met 261 wedstrijde­n voor West Ham is de betrouwbar­e linkspoot een clubmonume­nt.

MANAGER DAVID MOYES

Middenveld

Centraal op het middenveld zuigt Declan Rice (22) alle aandacht naar zich toe. Hij bleef alleen in de League Cup langs de kant en is één van de weinige toppers die fris en topfit uit het afgelopen EK kwam. Rice speelde er voor Engeland, al had hij door zijn roots in Cork eerder al oefeninter­lands voor Ierland afgewerkt. Op het hoofd van het jeugdprodu­ct van Chelsea wordt inmiddels al een transferbe­drag van… 100 miljoen pond (bijna 120 miljoen euro) gekleefd. Rice heeft een enorme actieradiu­s, koppelt grinta aan techniek en doorzicht en scoorde al zowel tegen Dinamo Zagreb als Rapid Wien.

Omdat zijn vaste kompaan Tomas Soucek op Everton hechtingen kreeg in het aangezicht, staat mogelijk clublegend­e Mark Noble (34) voor de 533ste keer in de ploeg. Hij stond vorige maand in de schijnwerp­ers, toen hij tegen Manchester United in de allerlaats­te minuut als grote strafschop­specialist werd ingebracht maar de bal binnen het bereik van doelman De Gea trapte. Nog maar zijn vijfde misser op 44 strafschop­pen.

Aanval

In steun van de diepste spits zouden Jared Bowen (‘de Engelse Robben’) en de internatio­nals Pablo Fornals (Spanje, ex-Villarreal), Said Benrahma (Algerije, ex-Nice en Brentford) wel eens rust kunnen krijgen. Met de behendige Argentijn Manual Lanzini (28, ex-River Plate), de Franse Congolees Arthur Masuaku (27, ex-Olympiakos) en Kroatisch internatio­nal Nikola Vlasic (24, exEverton en CSKA Moskou) staan meer dan valabele vervangers klaar. Vlasic is trouwens de broer van hoogspring­ster Blanka, de voormalige rivale van Tia Hellebaut.

Ook Andriy Yarmolenko (31) komt in aanmerking, al wordt hij mogelijk uitzonderl­ijk als diepste spits uitgespeel­d. Yarmlolenk­o scoorde acht jaar geleden al in Genk met Dynamo Kiev, maar verloor toen wel twee keer. De exspeler van Dortmund speelde intussen 104 interlands voor Oekraine en scoorde vorige week nog tegen zowel Finland als Bosnië. Topschutte­r Michail Antonio wordt verwacht in de rol van supersub, ook Bowen werd al uitgespeel­d als diepste spits.

 ?? FOTO REUTERS ?? Centraal op het middenveld zuigt Declan Rice (22), de man van honderd miljoen pond, alle aandacht naar zich toe.
FOTO REUTERS Centraal op het middenveld zuigt Declan Rice (22), de man van honderd miljoen pond, alle aandacht naar zich toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium