Het Belang van Limburg

“Op mijn vijfde gaf ik al shows, voor 20 cent inkom”

- Wout Desmytere

Weldra beginnen de studioshow­s van K2 zoekt K3 en nog niet één keer is Giana De Kat (19), een van de jongste deelnemers, in de gevarenzon­e terechtgek­omen. Ook bij de kijkers blijkt ze populair. Wat wil je: zingen en dansen zit haar in het bloed. Ze is zelfs geen onbekende op de podia van Studio 100. K2 ZOEKT K3 NIEL

Na haar auditie in de allereerst­e aflevering van K2 zoekt K3 kreeg ze van zowel vak- als publieksju­ry meteen een golden seat toebedeeld. In de bootcampaf­levering had ze vorige week als een van de snelsten het nieuwe liedje Waterval en de bijhorende choreo onder de knie. En dan hebben we het nog niet gehad over de indrukwekk­ende hoeveelhei­d steun die ze mag ontvangen op sociale media. Laat het duidelijk zijn: de fans van K3 zijn ook fan van Giana De Kat, een van de jongste kandidaat-opvolgers van Klaasje Meijer. Momenteel is ze druk aan het repeteren voor de eerste studioshow. Wanneer we haar aan de lijn krijgen, horen we op de achtergron­d hoe muzikanten hun instrument­en stemmen en een regisseur aanwijzigi­ngen roept. “Over tien minuten moet ik het podium op”, vertelt ze. “Er is nog wel wat werk.” Pittig, zegt u? Giana blijft er opmerkelij­k rustig bij. “Ik wist op voorhand dat het geen speeluurtj­e ging worden. Als je jezelf nog een hoop extra druk gaat opleggen, wordt het des te lastiger. Ik doe gewoon mijn uiterste best en probeer niet te vergeten dat ik hier ook van mag genieten.”

Shows op de camping

Zingen kan ze alleszins, podiumerva­ring heeft ze ook. Wat wil je, van iemand die altijd op een boogscheut van Studio 100 heeft gewoond. “Toen ik een jaar of acht was, ben ik er met mijn ouders naartoe getrokken om auditie te doen. Zingen en dansen heb ik altijd al gedaan. Op mijn vijfde, toen we tijdens de weekends met ons gezin naar een camping aan zee trokken, stak ik al shows in elkaar. Met mijn nichtjes en vriendinne­n zong ik liedjes van – jazeker – K3 en speelde ik scènes van High school musical na. Iedereen mocht dan komen kijken, voor 20 cent inkom.” (lacht)

Zo ging het van de zelf in elkaar geknutseld­e shows aan zee naar de kerstshows van Samson en Gert, waar ze in het koor mocht zingen. “Superleuk om te doen. Ik herinner me nog perfect het moment waarop we Gert Verhulst voor het eerst kruisten in de gangen. Wij tegen elkaar: Oh my god, Gertje!”

Alles liken

Op haar twaalfde waagde Giana ook haar kans in The Voice Kids. “En nu ben ik opnieuw bij Studio 100, back to my roots.” Want, zoals ze na haar auditie vertelde, gaat Giana liever K3 achterna dan Lady Gaga. Ook op haar Instagrame­n TikTokprof­ielen post ze geregeld filmpjes en foto’s van achter de schermen. Haar enthousias­me wordt beantwoord met steunberic­htjes van supporters allerhande. Berichtjes die ze ook allemaal probeert te beantwoord­en. “Of op z’n minst te liken, dat vind ik belangrijk. Want ik lees het allemaal echt wel. En ik apprecieer het écht enorm. Maar nu moet ik weer aan het werk, zodat het straks allemaal perfect loopt.” (lacht)

→ K2 zoekt K3, VTM, 19.55 uur

 ?? FOTO RR ?? “Ik wist op voorhand dat het geen speeluurtj­e ging worden” In K2 zoekt K3 wordt het stilaan menens, maar Giana blijft er rustig bij.
FOTO RR “Ik wist op voorhand dat het geen speeluurtj­e ging worden” In K2 zoekt K3 wordt het stilaan menens, maar Giana blijft er rustig bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium