Het Belang van Limburg

GENK/ZONHOVEN

- Geert Houben

Zes jonge twintigers stonden gisteren in de Hasseltse rechtbank terecht voor het plegen van twee inbraken en een ramkraak. Ze gingen aan de haal met twee kluizen en tien airsoftwap­ens. Daarnaast maakten ze plannen om oud-voetballer Benji De Ceulaer en een oude vrouw met een Porsche te overvallen.

Met 20 maanden cel en 800 euro boete eiste de procureur de zwaarste straf tegen O.H. Volgens het parket zat hij op 13 april 2018 achter een ramkraak op modelbouww­inkel Cara Cars in Zonhoven. Samen met twee beruchte minderjari­gen reden ze met een BMW achterwaar­ts in op de etalage. Ze gingen aan de haal met tien airsoftwap­ens. De twee jonge daders werden door de jeugdrecht­er uit handen gegeven en verschenen eerder in deze zaak al voor de rechter. Ze maakten zich schuldig aan nog tal van diefstalle­n en inbraken. Speurders kwamen O.H. op het spoor omdat ze zijn gsm capteerden onder de mast in Zonhoven op het moment van de ramkraak.

De in Nederland gestolen BMW waarmee het trio zich verplaatst­e, werd later uitgebrand teruggevon­den aan de voormalige mijn van Waterschei.

Oude dame

O.H. en de andere vijf verdachten moesten zich ook nog verantwoor­den voor inbraken in Auto 5 en bij Diepvriesc­enter Lenaers, allebei in Genk, in april 2018. Tot hun buit behoorden onder andere twee kluizen met daarin meerdere duizenden euro’s.

Dat de jongemanne­n nog meer snode plannen hadden, bleek uit de telefoonta­ps. Ze viseerden de voormalige KRC Genkspeler Benji De Ceulaer. Een 21-jarige Genkenaar deed zelfs opzoekwerk­en naar het adres van de voetbal

 ?? ??
 ?? FOTO ZB/BELGA ?? De zes twintigers gingen aan de haal met nepwapens bij Glenn van Cara Cars (onder), met de bedoeling om Benji De Ceulaer (links) te overvallen.
FOTO ZB/BELGA De zes twintigers gingen aan de haal met nepwapens bij Glenn van Cara Cars (onder), met de bedoeling om Benji De Ceulaer (links) te overvallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium