Het Belang van Limburg

“Eerste tegengoal was zware klap voor mijn spelers”

Geen stunt maar een ijskoude douche voor KRC Genk in Londen. John van den Brom was na afloop realistisc­h. “Het blijft moeilijk als wij het de tegenstand­er zo makkelijk blijven maken“, zei de Genkse T1.

-

“Het is de tweede keer achter elkaar je met 3-0 klop krijgt”, begon Van den Brom zijn analyse. “Voor rust vond ik ons redelijk gelijkwaar­dig aan West Ham. We stonden goed. Zij hadden meer de bal, maar het is een goede ploeg en dat wisten we. We konden toch een paar keer prikken in de omschakeli­ng, gaven voetballen­d weinig weg.”

“Alleen nekken die verdomde stilstaand­e fases ons wederom”, ging de Nederlande­r verder. “Ik heb voor de match gezegd dat we er niet te veel over moesten praten, want het zou een eigen leven gaan leiden. Nu krijg je in de 46ste minuut wéér een goal uit corner tegen. Dat is bepalend geweest, ook voor het verloof van de tweede helft. De spelers hadden moeite om daarover heen te komen. Dan krijg je de 2-0 ook nog op vrije trap tegen en incasseer je snel de 3-0. Je hoopt dan dat het geen echte afstraffin­g wordt. We mogen blij zijn dat het maar 3-0 gebleven is.” Van den Brom gaf aan dat zijn ploeg een andere tactiek hanteerde bij het verdedigen van hoekschopp­en. “We hielden Ito en Bongonda voorin om meer ruimte te creëren. Bij de eerste drie à vier hoekschopp­en ging dat nog harstikke goed. Je merkte ook twijfel bij de tegenstand­er, die het niet had verwacht. Tot het moment vlak voor rust. Het blijft moeilijk als wij het de tegenstand­er zo makkelijk blijven maken.”

Tien tegengoals

“Of we een specialist erbij gaan halen? Je kunt daar altijd naar kijken”, zei Van den Brom. “We gaan met de jongens bespreken wat de volgende mogelijkhe­id is. Feit is dat we nu tien tegengoals hebben op standaards­ituaties. Soms is een bal heerlijk getrapt en kun je er niet veel aan doen, maar we moeten soms nog scherper worden en ons nog beter voorbereid­en. Je kunt ook mandekking gaan doen, maar ook daarvoor geldt hetzelfde: je moet dan wel je man houden.”

Eerder op de donderdaga­vond klopte Rapid Wenen de Kroaten van Dinamo Zagreb. “Daardoor ligt de strijd om de tweede plaats nog open”, vond Van den Brom. “We zijn met drie ploegen die drie punten hebben. West Ham is duidelijk vertrokken, maar met het oog op die felbegeerd­e tweede plaats, ben ik blij dat Rapid zijn ding gedaan heeft en gewonnen heeft. Wij moeten leren uit onze match, om de volgende thuismatch tegen West Ham beter aan te vangen.”

 ?? FOTO
BELGA ?? John van den Brom: “Of we een specialist erbij gaan halen? Je kunt daar altijd naar kijken.”
FOTO BELGA John van den Brom: “Of we een specialist erbij gaan halen? Je kunt daar altijd naar kijken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium