Het Belang van Limburg

Jenever stroomt weer

- Ingestuurd door Chretien Paesen

Vorig weekend overrompel­den duizenden mensen de binnenstad voor de 31ste Jeneverfee­sten. De zes jeneversto­kers die zich ‘Hasselts’ mogen noemen gaven ruim present. In de straten en op zeven pleinen werd er gezongen en gedanst. In de tuin van het begijnhof presenteer­de de nieuwe stoker van het jenevermus­eum, Steven Reekmans, zijn eerste creatie.

Met een 100-tal optredens, gaande van het Rariteiten­cabinet tot Joe Hardy, wisten de wandelaars wel wat te doen. Ondertusse­n en onderweg konden zij aan tientallen standjes proeven van het ‘Hasselts Geluk’ in wegwerpgla­asjes. Een van de zwaartepun­ten lag zeker op het Groenplein waar de Stadsraad de plak zwaaide. Het podium daar werd bestegen door DJ Andy, Knappe Koppen, Stiepke Jos, de L&M-band en Festeyn. Menig fles is hier ter ziele gegaan. De plaatselij­ke horeca kende hier, maar ook elders in de stad, een topdag.

Er heerste een leuk sfeertje op het Kadettenpl­ein, waar Kim in the Middle met heerlijke jazz de samenkomst van de JCI-leden en sympathisa­nten nog meer stemming gaf. Om de pleinen te mogen betreden was een Covid Safe Ticket nodig.

Het Koninklijk Hasselts Operetteng­ezelschap bouwde de tuin van het Stadmus om tot een openluchtt­heater. De voorstelli­ng ‘Weur Shakespear­e nen (H)esselier?’ lokte tot vier keer een complete publieksbe­zetting.

Borrelmenn­eke- en vrouwtje deden dit jaar niet mee. Traditione­el laat het Borrelmenn­eke de jenever overvloedi­g – en gratis – uit zijn vaatje stomen. Hij gaat, naar verluidt, het lekkere goedje opsparen voor volgend jaar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium