Het Belang van Limburg

Ex-STVV’er Bram Verbist verwacht moeilijke match tegen Kanaries

- Gunter Schoofs

1A

OHL-STVV (ZONDAG)

Van OHL had iedereen toch net iets meer verwacht dit seizoen, maar voorlopig bengelen de mannen van ex-STVV coach Marc Brys onderaan de klassering. Heel STVV kent nog de befaamde staf Brys, keeperstra­iner Bram Verbist houdt trouwens niets dan goede herinnerin­gen over aan het avontuur bij de Kanaries. “We hebben daar op een heel fijne manier kunnen werken, klaar”, aldus Verbist, wiens tuin in Bolderberg grenst aan die van Kevin De Bruyne. “We hebben tot nog toe veel te veel gelijke spelen geraapt. Terwijl we tegen

Antwerp en Beerschot zeker volop aanspraak maakten op de overwinnin­g. Het hing af van de kleinste details. Een bal tegen het kader, je kent het. Tel die vier punten erbij en het oogt helemaal anders.” “Er is bij ons zeker geen gebrek aan kwaliteit”, verzekert Verbist. “We verloren wel Henry en Sowah, maar toch schat ik onze kern hoger in dan die van vorig seizoen. Maar dat klein tikkeltje geluk ontbrak tot nog toe. Wel heb ik er het volste vertrouwen in dat de punten nog zullen volgen. We werken elke dag hard en het resultaat gaat er nog uitkomen, daar maak ik me absoluut geen zorgen om. Ik herinner me dat we op een gegeven moment gelijk stonden met KV Mechelen. We verloren dan tegen hen en zij waren vertrokken voor een reeksje. Kijk waar ze nu staan. Zo’n reeksje moeten wij ook bewerkstel­ligen.”

STVV: hecht blok

STVV doet het lang niet onaardig, maar van afgunst is bij Verbist geen sprake. “Bijlange niet. Ik heb in Sint-Truiden een fijne periode meegemaakt. We hebben daar goed werk kunnen leveren. Ik heb hun wedstrijd tegen Anderlecht gezien. Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat was

STVV. Een hecht blok, met enkele spelers die een surplus bieden. Ik denk aan Brüls en Hara, die kunnen het verschil maken. De Ridder was dan nog geblesseer­d. Achteraan houdt Tex het daar in zijn gekende stijl uitstekend aan mekaar. En hij heeft assistenti­e gekregen via Leistner. Dan spreek ik nog niet over de sterke flanken. Nee, ik verwacht geen makkelijke wedstrijd voor ons.”

Toen de staf Brys succesvol was in Sint-Truiden, was dat nog mét physical coach Bart Van Lancker in de rangen. Bart moest intussen het onderspit delven in de strijd tegen lymfeklier­kanker, wat een serieuze deuk heeft achtergela­ten bij Verbist en de rest van de ploeg Brys. “Tot vandaag is het kastje van Bart Van Lancker nog altijd onaangeraa­kt”, zegt Bram Verbist. “We hebben door dat overlijden van Bart een enorme patat geincassee­rd. Zowel bij STVV als bij OHL was hij één van ons. En eerlijk: het voelt nog altijd of hij één van ons is. Persoonlij­k voelt het zwaar, ook nu Miguel Van Damme opnieuw een somber verdict kreeg. Met hem speelde ik samen bij Cercle. Voetbal wordt dan plots bijzaak, maar het leven draait nu eenmaal door…”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Bram Verbist over ex-club STVV: “Ik heb hun wedstrijd tegen Anderlecht gezien. Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat was STVV.”
FOTO DIRK VERTOMMEN Bram Verbist over ex-club STVV: “Ik heb hun wedstrijd tegen Anderlecht gezien. Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat was STVV.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium