Het Belang van Limburg

Kunnen de sportwedst­rijden in Oudsbergen dit weekend doorgaan?

-

ALGEMEEN CORONA

Wordt er dit weekend gesport in Oudsbergen? Dat is nog maar de vraag, nadat het gemeentebe­stuur - na de corona-opstoot wegens de lokale kermis - de clubs aanbeveelt om hun werking maximaal stop te zetten.

In het provinciaa­l voetbal staan met Gruitrode-Louwel en Opglabbeek-Meeuwen uitgereken­d dit weekend twee Oudsbergen­se derby’s op het programma. Die gaan (tot nader order) door. “Beide ploegen willen de wedstrijd uitstellen, maar op dit moment tellen wij maar drie besmetting­en en staat de Voetbalbon­d pas uitstel toe vanaf vijf positieve gevallen”, reageert Krisje Vandael van KSK Meeuwen, dat wel al haar jeugdwedst­rijden al afgelastte. De wedstrijd Gruitrode-Louwel in 2B gaat zondag door, de dinnerseat­s (120 inschrijvi­ngen) voor die wedstrijd worden wel uitgesteld naar een latere datum. In vierde provincial­e D staat zondag Ellikom-Bocholt B geprogramm­eerd. “Onverantwo­ord”, vindt Ellikom-coach Jorino Kesters. “Wij hebben tot nu toe vier positieve coronageva­llen in de kern.” Het treffen tussen Lanklaar en Opglabbeek B in 4B komt volgens Opglabbeek-voorzitter Merola niet in gedrang.

Bij handbalclu­b Meeuwen werden de trainingen opgeschort tot en met zondag. Of de wedstrijd tegen Brasschaat zaterdag doorgaat, is nog niet beslist. De club overlegt hieromtren­t nog met gemeentebe­stuur.

In het futsal vinden de wedstrijde­n van tweedenati­onaler ZVK Meeuwen vrijdagavo­nd wél plaats. “Voor onze eerste ploeg en beloften, die vrijdagavo­nd Aarschot ontvangen, zijn er geen directe gevolgen”, zegt voorzitter Ronny Hurkmans. “De sporthal is geopend en we hebben geen positieve gevallen. Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden, maar is niet verplicht. De wedstrijde­n van de jeugdploeg­en dit weekend moeten wellicht wel geannuleer­d worden, omdat er hier al een aantal besmetting­en zijn en een aantal nog op hun testresult­aat aan het wachten zijn.” Bij judoclub Gruitrode, met antennes in Meeuwen en Opglabbeek,

werden alle trainingen voor de circa 185 leden voor deze en komende week geschrapt, met uitzonderi­ng van één trainingsm­oment per week voor de interclubp­loegen en de wedstrijdj­udoka’s, die deelnemen aan de jeugdkampi­oenschappe­n U15-U18U21. “Een aantal kinderen heeft positief getest. Het is toch allemaal heel heftig, dat het weer allemaal zo dichtbij komt”, aldus hoofdtrain­er Tom Steensels.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Meeuwen won vorig weekend de topper in tweede provincial­e B. Of er dit weekend gevoetbald kan worden, valt nog af te wachten.
FOTO DICK DEMEY Meeuwen won vorig weekend de topper in tweede provincial­e B. Of er dit weekend gevoetbald kan worden, valt nog af te wachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium