Het Belang van Limburg

Nieuwkomer DHC Overpelt als leider naar landskampi­oen

- Ivo Kwanten

HANDBAL VROUWEN EERSTE NATIONALE: ZONDAG 17.00U: SINT-TRUIDEN - OVERPELT Dat DHC Overpelt zondag als leider aan de derby in SintTruide­n mag beginnen, had voor de start van de competitie niemand verwacht. “Ook hier in Overpelt niet”, geeft T2 Conny Schepers toe.

“Overpelt stond bij de stopzettin­g van de competitie 2019-20 wegens corona op de vijfde plaats”, legt Schepers uit. “Eupen en Gent promoveerd­en, maar er bleef één plaats vrij in eerste klasse. Meeuwen en Sprimont weigerden die plaats in te nemen, Overpelt hapte wel toe.”

Nochtans had de club slechte ervaringen met promotie naar eerste klasse?

“Klopt. Het vorige avontuur in eerste nationale was al na één seizoen afgelopen. De vrees dat het nu weer zo zou lopen werd versterkt door een 31-18-nederlaag tegen Uilenspieg­el op de eerste speeldag. Al was de voorbereid­ing op die wedstrijd verre van ideaal. Meerdere speelsters waren ziek en de vrees voor corona hakte zwaar in op de ploeg. Maar daarna liep het als een trein. Waasmunste­r, Hasselt, Eupen en Gent gingen voor de bijl en het lijkt er stilaan op dat we ons voor de play-offs zullen kwalificer­en.”

De club doet dit met volk uit eigen rangen, zonder inbreng van buitenland­se speelsters. Hier is over nagedacht?

“Ik ben zelf nog maar een jaartje actief in de club, maar hier wordt hard gewerkt aan eenzelfde project als bij Sint-Truiden: met speelsters uit eigen jeugd een ploeg vormen die op het hoogste niveau mee kan. De visie en de structuur zijn er. We zijn in elke leeftijdsc­ategorie vertegenwo­ordigd en kunnen rekenen op zo’n 140 speelsters. En we proberen die meisjes een zo goed mogelijke opleiding te geven, zodat de toekomst van deze vereniging verzekerd is. We hopen ook in de toekomst aanbieding­en van speelsters uit pakweg Nederland te kunnen afwimpelen.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Sint-Truiden?

“We hebben in de voorbereid­ing een flink pak rammel gekregen, dat gaan we nu proberen te vermijden. Ik ken Sint-Truiden misschien beter dan mijn eigen ploeg. Ik heb heel veel speelsters van die club begeleid in de nationale selecties. Voor ons moet niets en kan alles. De druk bij Sint-Truiden zal iets groter zijn.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Conny Schepers, T2 van Overpelt: “Ik ken Sint-Truiden misschien beter dan mijn eigen ploeg.”
FOTO DICK DEMEY Conny Schepers, T2 van Overpelt: “Ik ken Sint-Truiden misschien beter dan mijn eigen ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium