Het Belang van Limburg

Guust Vanhove ontbolster­t bij Houthalen na knieblessu­re

- Jo Trekels

FUTSAL

TWEEDE B: VANAVOND 21.15U: HOUTHALEN LA BARACCA - GR.-HOLLOGNE Bij tweedeklas­ser Houthalen wrijven ze zich in de handen bij de ontbolster­ing van jeugdprodu­ct Guust Vanhove. Een 20-jarige groeibrilj­ant met nog wat slijpwerk. Zo mist Vanhove de topper tegen Grace-Hollogne vanavond (21.15u) na een overbodige gele kaart.

Vanhove was alomtegenw­oordig vrijdag tegen Aarschot, dat in sporthal Demervalle­i nog nooit had verloren. Tot vrijdag. 4-8 was de slotsom. Met een glansrol voor Vanhove, die onder de superlatie­ven werd bedolven. Zo zei FPA-manager Yannick Arnoets dat Vanhove zijn team “alle hoeken van de zaal liet zien”.

“Mooie woorden”, vertelt de Truienaar vanuit Alicante. “Maar het was toch vooral een teampresta­tie. Dat ik drie goals maakte? Ja, dat klopt en ik gaf ook één of twee assists. Natuurlijk ben ik content. Vooral omdat ik niet had gedacht dat ik zo snel zo scherp zou staan.”

Op het strafbankj­e

Vanhove verwijst naar de zware knieblessu­re die hij in oktober 2020 opliep, in de laatste wedstrijd voor de coronastop. “In december werd ik geopereerd”, legt hij uit. “Ze moesten mijn patellapee­s rechtzette­n en kraakbeen verwijdere­n. In het begin deed het fel pijn, maar bij kinesist Pär Vandenborn­e zette ik snel stappen vooruit. Ik begon nog met wat schrik aan de voorbereid­ing, maar dat bleek niet nodig.” Intussen zijn het de tegenstand­ers die angst hebben… van Vanhove, die het best rendeert als flankspele­r. Daar kan hij zijn snelle voetjes optimaal benutten in de tegenaanva­l. Toch ziet Vanhove zelf nog veel werkpunten. “Ik moet nog slimmer worden, looplijnen beter lezen. Ik ben ook tenger, daar mogen nog wat spieren bij. En tot slot moet ik leren me meer met het spel bezig te houden, niet met dingen errond. Ik jaag me nog te fel op.”

Het verklaart waarom hij na zes duels al aan drie gele kaarten zit en straks op het strafbankj­e zit. “In Aarschot kreeg ik geel voor het vieren van een doelpunt”, schuddebol­t Vanhove, die samen met ploegmaat Youssef Bouazil onlangs mocht trainen met de nieuwe U23-selectie van België. “Een geweldige eer als speler uit tweede klasse en totaal onverwacht”, weet de belofte van Torpedo Hasselt. “Het niveau was hoog, maar het ging goed. Ik droom ervan ooit de stap te zetten naar een goeie eersteklas­seclub en stiekem ook van de nationale ploeg. Maar ik heb nog een heel lange weg af te leggen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Guust Vanhove: “Ik moet leren me meer met het spel bezig te houden, niet met dingen errond.”
FOTO DICK DEMEY Guust Vanhove: “Ik moet leren me meer met het spel bezig te houden, niet met dingen errond.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium