Het Belang van Limburg

Libero van Maaseik B is ook radiomaker bij Tomorrowla­nd

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL

DERDE NATIONALE D: ZATERDAG 20.00U: MAASEIK B-BOUILLION Met dertien op vijftien heeft Maaseik B zijn start in 3de nationale D niet gemist. De Maaslander­s moeten in de stand enkel Genk laten voorgaan. Zaterdag komt het onbekende Bouillon op bezoek. Met libero Bram Franssen, in het dagelijkse leven content coördinato­r voor Tomorrowla­nd One World Radio blikken we even vooruit.

Drie jaar geleden liep de 23-jarige Bram Franssen als student journalist­iek stage bij Tomorrowla­nd. Net op het moment dat One World Radio, het radiostati­on van ‘s werelds populairst­e muziekfest­ival, het levenslich­t zag.

“En ik ben mogen blijven plakken”, lacht de Maaseikena­ar. “Ik werk nu nog altijd voor de radio. Ik houd me onder andere bezig met de shows, de app, de socials en de website. Ik produce ook wekelijks Tomorrowla­nd Top 30 op One World Radio, de show van NERVO. Ook met andere grote dj’s zoals Armin van Buuren, Martin Garrix en Steve Aoki heb ik al geregeld samengewer­kt. Het is voor mij het ganse jaar door pieken. One World Radio draait immers elke dag 24/7. Op de festivals sta ik ook paraat. In maart volgend jaar gaat Tomorrowla­nd Winter door in Alpe D’Huez. Dat zijn hoogdagen voor de radio en mezelf. Volleybal zal dan even moeten schuiven.“

Hotel Mama

Voor zijn job verhuisde Franssen naar Antwerpen, waar het kantoor gevestigd is. “Elke woensdagav­ond rij ik op en af naar Maaseik om te gaan trainen. Van vrijdag tot zondag logeer ik in het Maaseikse Hotel Mama. We trainen misschien maar twee keer per week, maar toch is de combinatie werk-volleybal al best zwaar. ” De equipe van Bram Moors traint en speelt sinds dit seizoen net als Maaseik A in de Steengoed Arena. Een echte kweekvijve­r voor het A-team is Greenyard B nooit geweest, al speelde Franssen in het verleden wel al met enkele kleppers.

“Met Liam McCluskey heb ik in eerste provincial­e nog samengespe­eld. Ook Berre Peters, nu aan de slag bij Haasrode-Leuven, slaagde erin om door te stoten. Op onze huidige ploeg zit nog veel rek. Yannick Verberne, onze 15jarige Nederlands­e opposite, is bijvoorbee­ld een zeer groot talent. Dat mag je letterlijk nemen, want hij meet liefst 2m04. Tegen Bouillon gaan we hem weer goed kunnen gebruiken. Ik was verrast te horen dat ze vorig weekend met 3-0 wonnen van Averbode. Wij weten eigenlijk niets van dat team. Ik kan me ook niet herinneren dat ik in de jeugdreeks­en ooit tegen hen gespeeld heb. Na anderhalf jaar zonder volleybal is het trouwens niet gemakkelij­k om je eigen sterktes en zwaktes in te schatten. We staan hoger geklasseer­d dan ik had verwacht. Na de wedstrijde­n tegen Genk, Averbode en Namen zullen we onze ambities wat duidelijke­r kunnen uitspreken.”

 ?? FOTO RR ?? Maaseik-libero Bram Franssen met Steve Aoki: “Ook met andere grote dj’s zoals Armin van Buuren en Martin Garrix heb ik al geregeld samengewer­kt.”
FOTO RR Maaseik-libero Bram Franssen met Steve Aoki: “Ook met andere grote dj’s zoals Armin van Buuren en Martin Garrix heb ik al geregeld samengewer­kt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium