Het Belang van Limburg

Half november opent nieuw vaccinatie­centrum

- Mark Dreesen

CORONAVACC­IN

DILSEN-STOKKEM/KINROOI/MAASEIK/ MAASMECHEL­EN/LANAKEN

Er komt een nieuw vaccinatie­centrum voor de vijf Maaslandse gemeenten: Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechel­en en Lanaken. Vanaf 15 november kunnen Maaslandse 65-plussers er terecht voor een derde prik.

Het nieuwe centrum wordt ondergebra­cht in een voormalige meubelfabr­iek op het kruispunt van de Europalaan en de Pannenhuis­straat ‘Over de Vaart’ in Dilsen. Het vaccinatie­centrum is gelegen naast de brug van Dilsen, vlak voor de toegang van het bedrijvent­errein Rotem en de gloednieuw­e fiets- en faunapassa­ge Vossenberg in Dilsen. “Binnenkort ontvangen alle 65plussers uit de Maasvallei een uitnodigin­g om zich een derde keer te laten vaccineren” zegt Sofie Vandeweerd (Open Vld), burgemeest­er van Dilsen-Stokkem. “Uit studies blijkt immers dat de vaccins bij 65-plussers na een paar maanden wat van hun kracht verliezen. Dit herhalings­vaccin versterkt de beschermin­g tegen zware ziekte na een besmetting. Omdat de contracten met de bestaande vaccinatie­centra in een hal in Maasmechel­en en sporthal De Borg in Neeroetere­n (Maaseik) afgelopen waren en de ruimten weer gebruikt werden voor andere doeleinden, is gezocht naar een nieuwe ruimte centraal in het Maasland. De keuze is gevallen op deze meubelfabr­iek aan de Europalaan 157 D in Dilsen. In dit grote pand zijn er vier nieuwe hallen, we hebben één daarvan gehuurd. Deze hal moet nog ingericht worden, ook aan de buitenkant. Alle inwoners van het Maasland kunnen hier voor hun prik terecht. 65-plussers moeten dus niet meer naar de locatie waar ze hun eerste twee prikken kregen. Rond het nieuwe vaccinatie­centrum is er parkeergel­egenheid.”

De eerste uitnodigin­gen worden begin november verstuurd naar de 65-plussers. Op 15 november start het nieuwe centrum met prikken. Meer info volgt binnenkort via een informatie­folder of via de website van elke Maaslandse gemeente.

voldoende

→ Wie toch al vragen heeft, kan nu al op werkdagen tussen 9 en 12 uur terecht op het nummer 089/27.17.00.

 ?? ??
 ?? DREESEN
FOTO MARK ?? Het nieuwe vaccinatie­centrum op het kruispunt van de Europalaan en Pannenhuis­straat in Dilsen moet nog helemaal aangekleed worden. Er is alvast voldoende parkeerpla­ats.
DREESEN FOTO MARK Het nieuwe vaccinatie­centrum op het kruispunt van de Europalaan en Pannenhuis­straat in Dilsen moet nog helemaal aangekleed worden. Er is alvast voldoende parkeerpla­ats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium