Het Belang van Limburg

“Financiële slagkracht van Club haalde het”

-

“Antwerp sterker met

Frey en Samatta”

“Ik begrijp niet waarom Priske niet vaker in het seizoen uitpakte met dit duo samen op het veld. Je zag dat automatism­en ontbraken, uiteraard, maar The Great Old staat gewoon veel sterker als je de ploeg richt op deze tandem voorin.”

“Vanaken afwezig, wel immer rustig zoals allergroot­sten”

“Zoals tegen Union vond ik Hans Vanaken opnieuw heel afwezig in de match, maar hij legt die penalty wel weer rustig en netjes binnen. Dat kunnen alleen de grootsten. Voor rust speelde Club met een numerieke minderheid op het middenveld, waardoor het moeilijk was voor Vanaken om daar zijn ding te doen. Gezien het resultaat: het zal hem worst wezen.”

“Mignolet man van

de play-offs én titel”

“Simon Mignolet is gewoon dé man van de play-offs in Brugge. En dus ook van de derde landstitel op rij. Hij pakte uit met een stel bijzonder knappe reddingen en zal in de kleedkamer tijdens de kampwissel ook de juiste zeg gedaan hebben tegen zijn ploegmakke­rs. Chapeau voor Simon, die een levensgroo­t aandeel heeft in de titel.”

“Fout Seck typisch Antwerp”

“Dit Antwerp maakt te veel fysieke fouten. Logisch dat een scheidsrec­hter dit gaandeweg de wedstrijd beu wordt. De fout van Seck op Lang was oerdom en een beetje typisch Antwerp. Zo kan je nooit in de top drie eindigen.”

“Brugge laat storm voorbij waaien en slaat toe”

“Club Brugge heeft al vaker getoond dat het genadeloos toeslaat, nadat de storm van de tegenstand­er gaan liggen is. Dat was tegen Union ook al het geval, we hebben nog zulke wedstrijde­n gezien van Club. Dat is dankzij de ervaring van veel pionnen. Ze wachten rustig hun momenten af en dan: bam!”

“Nainggolan kan niet één keer negentig minuten aan”

“Radja Nainggolan is een goede voetballer, maar hij kan nooit negentig minuten aan. Dat is toch een grote handicap voor de ploeg. Als je de hele wedstrijd vol op hem zou kunnen rekenen, is het een ander verhaal.”

“Financiële slagkracht van Club Brugge wordt duidelijk”

“Club Brugge is de ploeg met de grootste financiële slagkracht in België. Dat loont. Kijk naar de spelers die inkwamen tegen Union en Antwerp. Dat maakt een enorm verschil. Hendry, Odoi, Dost, Vormer, dat is niet niks. Club verdient alle felicitati­es voor hun werking.”

“Union verdiende titel in een normale competitie”

“Ik blijf voorstande­r van een normale competitie, zonder play-offs. En daarin was Union de beste ploeg. Een kampioen. Maar de Brugse supporters zullen daar uiteraard anders over denken nu.”

“Realisme van Unionaanva­llers ontbrak”

“Oké, Undav scoorde zondag tegen Anderlecht. Maar het verschil tussen het Union van de reguliere competitie en dat van de play-offs zat toch bij de Union-aanvallers. Realisme ontbrak te vaak bij hen in de nacompetit­ie.”

“Derde plaats maximum voor Anderlecht”

“Dit Anderlecht eindigt op de juiste plaats dit seizoen. In de belangrijk­e wedstrijde­n lukt het niet voor hen. Dan laten sommige spelers het afweten. Ik zag veel technische fouten. Er viel niets aan te merken op de winst van Union.”

 ?? FOTO BELGA ?? De ontlading bij Hans Vanaken, Jack Hendry en Ruud Vormer.
FOTO BELGA De ontlading bij Hans Vanaken, Jack Hendry en Ruud Vormer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium