Het Belang van Limburg

Ongeval met pakjesbezo­rger van PostNL eist twee doden

- Belga

DODELIJK ONGEVAL AALST Bij een ongeval in Aalst met een bestelwage­n van PostNL zijn twee mensen om het leven gekomen. Het voertuig zou zonder bestuurder in beweging zijn gekomen.

Volgens de eerste vaststelli­ngen van de politie en de eerste bevindinge­n van de verkeersde­skundige zou de koerier van PostNL zijn bestelwage­n met draaiende motor achtergela­ten hebben om een pakje af te leveren. De bestelwage­n zou dan vanzelf in beweging zijn gekomen en verder in de afhellende straat de twee slachtoffe­rs aangereden hebben.

De bestuurder zou nog geprobeerd hebben om het voertuig te stoppen. Het gaat om een 32-jarige man. Hij legde een negatieve ademtest en een negatieve speekselte­st af. Zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket ingetrokke­n voor een periode van 15 dagen. Hij mocht na verhoor beschikken. Het onderzoek naar de exacte omstandigh­eden loopt nog en hij zal zich vermoedeli­jk later voor het ongeval moeten verantwoor­den voor de politierec­htbank. De man werkte voor een onderaanne­mer van PostNL.

Het ongeval in Aalst brengt de impact van de camionetti­sering opnieuw onder de aandacht. Het verkeersin­stituut Vias waarschuwd­e begin dit jaar voor een “verontrust­ende stijging” in het aantal dodelijke ongevallen met lichte vrachtwage­ns in het coronajaar 2021. In Vlaanderen vielen vorig jaar 291 verkeersdo­den, 45 meer dan in 2020 of een stijging met 18 procent. Het aantal dodelijke ongevallen waarbij bestelwage­ns betrokken waren, steeg echter van 30 naar 45, of een toename van 50 procent. “De pandemie met de explosie van e-commerce en leveringen aan huis heeft wellicht een impact gehad”, zegt Vias-woordvoerd­er Stef Willems. “De druk om zo veel mogelijk te leveren op zo kort mogelijke tijd is groot. Over het ongeval van vandaag kunnen we ons niet uitspreken, maar we moeten durven nadenken of elke levering gratis en binnen de 24 uur moet gebeuren.” Willems wijst er ook op dat bestelwage­ns minder streng worden aangepakt dan grote vrachtwage­ns. “Er gelden bijvoorbee­ld minder strenge regels voor de rijen rusttijden.”

 ?? FOTO BSB ?? De pakjesbezo­rger zou nog geprobeerd hebben om het voertuig te stoppen, maar dat mocht niet baten.
FOTO BSB De pakjesbezo­rger zou nog geprobeerd hebben om het voertuig te stoppen, maar dat mocht niet baten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium