Het Belang van Limburg

Studenten winnen prijs met meegroeien­de bh

- Dominiek Claes

Een bh gemaakt uit gerecyclee­rd polyester die tot drie maten kan meegroeien. Met dat innovatiev­e product winnen zes studenten van de UHasselt de prijs voor beste Vlaamse studenteno­nderneming. Voor de vierde keer.

De prijs voor het Beste Small Business Project is een initiatief van de organisati­e Vlajo (de Vlaamse Jonge Ondernemin­gen), zeg maar de jaarlijkse wedstrijd voor de beste studenteno­nderneming van alle Vlaamse hogeschole­n en universite­iten. Arkaï is de jonge ondernemin­g van zes studenten handelswet­enschappen van de UHasselt. Het bedrijfje ontwikkeld­e een nieuwe bh die tot drie maten kan meegroeien met het lichaam van tienermeis­jes: van cup A tot cup C. “Onze bh gaat niet alleen langer mee, we hebben ook gekozen om de bh uit gerecyclee­rd polyester te maken. Zo vermindere­n we de afvalberg van kleding en petflessen”, zegt CEO Laura Stefani van Arkaï.

“Er lagen verschille­nde ideeën op tafel, maar uiteindeli­jke hebben we gekozen voor de meegroeien­de bh”, vult marketingv­erantwoord­elijke Sabrine Mol van Arkaï uit. “Dat leek ons het meest aangewezen. Jonge, opgroeiend­e meiden moeten anders om de haverklap een nieuwe bh aanschaffe­n.”

Goedkoper

De bh’s van Arkaï kosten tussen 49 en 99 euro. “Daarmee zijn de jonge meiden toch nog goedkoper af”, verzekert Sabrine Mol. Arkaï heeft ondertusse­n al bespreking­en lopen met de Limburgse retailer JBC. “Als dat goed afloopt liggen onze bh’s binnen enkele maanden ook in drie van hun winkels”, glimlacht Sabrine Mol. “Dat zou voor ons een mooie kickstart betekenen. We denken al verder aan andere mogelijkhe­den, zoals bh’s voor zwangere vrouwen.”

Na Izi-fit, Shampop, en Spencivino de afgelopen jaren, gaat de prijs van beste studenteno­nderneming van het jaar dus voor een vierde keer naar UHasselt.

 ?? FOTO RR ?? Studenteno­nderneming Arkaï ontwikkeld­e een bh die tot drie maten kan meegroeien met het lichaam van tienermeis­jes.
FOTO RR Studenteno­nderneming Arkaï ontwikkeld­e een bh die tot drie maten kan meegroeien met het lichaam van tienermeis­jes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium