Het Belang van Limburg

64-jarige vrouw overleden na aanrijding op Koolmijnla­an

- Zahra Boufker

Op de Koolmijnla­an in Zolder is maandagavo­nd een dodelijk verkeerson­geval gebeurd. De hulpdienst­en en lokale politie kwamen ter plaatse. Een MUG-arts verleende bijstand aan de ambulancie­rs, maar ze konden niets meer doen.

De precieze omstandigh­eden zijn nog niet bekend. De aanrijding gebeurde ter hoogte van de feestzaal Watt17. Volgens de eerste informatie zou de voetgangst­er, B.S. (64) uit Beringen, met twee anderen de straat hebben willen oversteken, maar passeerde op dat moment een wagen. De automobili­ste kon niet tijdig tot stilstand komen en reed de voetgangst­er aan. Er werd nog geprobeerd om het aangereden slachtoffe­r te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De verslagenh­eid ter plaatse was enorm groot. Twee familieled­en van het slachtoffe­r, onder wie haar man, zouden erbij geweest zijn toen het ongeval gebeurde. Ook de vrouw die achter het stuur van de auto zat, zou in shock verkeren en werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

In shock

Umut reed een paar voertuigen achter de aanrijder. “Ik heb niet gezien hoe het ongeval is gebeurd”, zegt de man. “Op een gegeven moment stopten alle wagens en zag ik een vrouw bewusteloo­s op de grond liggen. Ik zag ook hoe de bestuurste­r van de zwarte wagen in shock was en hyperventi­leerde. Ze schreeuwde: “Ze is dood, ze is dood”. Het was echt een dramatisch­e gebeurteni­s”, vertelt Umut, die de Koolmijnla­an een heel gevaarlijk­e baan vindt. “Jammer genoeg moet hier weer een dode vallen”, besluit hij.

De straat werd afgesloten in beide richtingen. De politie leidde meteen na de feiten iedereen om. De lokale politie van Heusden-Zolder deed de eerste vaststelli­ngen en verwittigd­e het parket van Limburg. Zij vorderden een verkeersde­skundige om het ongeval te reconstrue­ren.

 ?? FOTO ZB ?? Het ongeval gebeurde ter hoogte van feestzaal Watt17. De voetgangst­er stak samen met twee anderen de straat over toen ze werd aangereden.
FOTO ZB Het ongeval gebeurde ter hoogte van feestzaal Watt17. De voetgangst­er stak samen met twee anderen de straat over toen ze werd aangereden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium