Het Belang van Limburg

Wie hielp Fernand (91) na lelijke val op parking?

- Dirk Jacobs

De 91-jarige Hasselaar Fernand Claes is op zoek naar een jongeman en twee vriendinne­n die hem letterlijk opvingen toen hij vorige week bijna ten val kwam op de parking van grootwaren­huis Aldi in de Casterstra­at. Hij wil hen wat graag bedanken en ‘eindelijk’ trakteren op een kop koffie.

Die mijnheer zag het gebeuren en greep me vast terwijl ik viel”, kan Fernand er al mee lachen. “Intussen waren ook de twee vrouwen, ontegenspr­ekelijk goede vriendinne­n, erbij gekomen. Ik zei tegen mijn ‘redders’ dat ze me maar in de auto moesten zetten. Ik had enkele weken eerder al eens een bloeddrukv­al gehad en wist dat dat wel zou passeren. Maar die vrouwen waren nogal beslist: ‘Mijnheer, ge ziet lijkbleek. We bellen een ziekenwage­n.’ En zo ben ik voor enkele uren in het Jessa beland, tot ik wat bekomen was, goed onderzocht ben en het weer beter ging. Ik ben dan terug naar de parking gewandeld om mijn auto te gaan ophalen.”

Traktatie

Fernand, Nand voor de vrienden, werd 90 zonder één groot medisch probleem. “Tot afgelopen september ging het allemaal heel goed”, vertelt hij. “Toen moest ik een operatie ondergaan en is er wat ongemak ontstaan. Met een hartaanval en een longontste­king ben ik toen een maand in het ziekenhuis moeten blijven. Maar intussen ging het allemaal weer beter, tot ik vijf weken geleden een eerste bloeddrukv­al kreeg. En vorige week dus een tweede.” Hij is heel blij dat zijn redders snel gehandeld hebben. “De man omdat hij me vastgreep voor ik viel, de dames voor het kalm blijven en me toch voor controle richting ziekenhuis te sturen”, zegt Nand. “Maar als er een cafetaria was geweest, had ik mijn redders daar eerst ‘ene’ getrakteer­d. Nu ben ik naar hen op zoek. Ze mogen me bellen op 011/27.16.62. Dan ga ik graag met hen iets drinken om hen echt van harte te bedanken.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Fernand (91) wil zijn redders graag bedanken.
FOTO SERGE MINTEN Fernand (91) wil zijn redders graag bedanken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium