Het Belang van Limburg

PSV mikt op Van Crombrugge

Anderlecht wil graag voortbouwe­n op de fundamente­n van de huidige kern. Toch ziet het wellicht een aantal (cruciale) spelers vertrekken. Huurlingen, maar ook jongens die de kassa kunnen spijzen.

- 1A Jürgen Geril

Van Crombrugge

Vorige zomer kwam hij niet in aanmerking voor een transfer na zijn rugblessur­e, nu keept Van Crombrugge een erg degelijk seizoen. De kapitein en luitenant van Kompany staat op zijn 29ste open voor een vertrek, zeker nu PSV weer lonkt. De Hollandse vicekampio­en ziet Yvon Mvogo terugkeren naar RB Leipzig en op het lijstje prijken Jasper Cillessen (Valencia) en Hendrik Van Crombrugge als potentiële vervangers. De Eindhovena­ren informeerd­en in 2020 al eens naar de Belg. Toen vroeg Anderlecht te veel, maar de doelman was wel gecharmeer­d door PSV. Nu ook? Dan speelt Van Crombrugge Champions League-voorrondes en kan hij met zijn gezin in België blijven. Er kwam nog geen bod binnen, maar RSCA stoomt Bart Verbruggen (19) klaar als opvolger.

Zirkzee en Kouamé

Het was opvallend hoe huurspitse­n Joshua Zirkzee (20) en Christian Kouamé (24) na de laatste thuismatch bleven hangen om de RSCA-fans uit te zwaaien. Paarswit zoekt nog naar een manier om Zirkzee langer te houden - eventueel via een extra jaar huur als hij bijtekent bij Bayern - maar wordt dat geen mission impossible? Bayern-coach Julian Nagelsmann verkondigd­e al dat Zirkzee een interessan­te speler is voor veel clubs. Kouamé houden is helemaal ondoenbaar. Zijn moederclub Fiorentina wil hem verkopen voor miljoenen en ook zijn loonbriefj­e is onhaalbaar voor Anderlecht.

Cullen

Het contract van Josh Cullen (26) loopt af in 2023. De Ierse middenveld­er wil naar Engeland bij een goed bod en Anderlecht wacht af. In het ideale scenario verlengt hij nog zijn verbinteni­s, maar RSCA betaalde West Ham minder dan 500.000 euro voor Cullen. Als hij straks zijn contract uitdoet, deed het ook een goeie zaak.

Murillo

Vorige zomer weigerde Anderlecht een goed bod van Spartak Moskou op Amir Murillo (26). De Panamese rechtsback gaat ervan uit dat hij nu wel mag vertrekken voor een correcte prijs, maar hij kende een kwakkeljaa­r. Tegen Union pakte Murillo al zijn derde rood van het seizoen door na te trappen. Wellicht moet hij straks vier matchen brommen en dat doet zijn reputatie/marktwaard­e geen goed.

Amuzu

De beste Anderlecht-speler in de play-offs met vier goals. Francis Amuzu (22) draait al vier jaar mee, maar vooral als snelle joker. Intussen vindt de flankspele­r dat hij bewezen heeft wat hij waard is en meer speeltijd verdient. Zo niet is er onder meer Franse interesse.

Magallan

Anderlecht huurde Lisandro Magallan (28) van Ajax toen Hannes Delcroix geblesseer­d uitviel. De Argentijn toonde zich een degelijke depanneur die goed in de groep lag, maar maakte ook enkele kapitale fouten. Zijn aankoopopt­ie van 5 miljoen is te duur en er wordt niet onderhande­ld over een lagere prijs.

Gomez en Verschaere­n

Anderlecht zit nog niet in de positie om grote aanbieding­en te weigeren. Sergio Gomez (21) en Yari Verschaere­n (20) zijn de waardevols­te spelers. Als op één van hen een bod komt met dubbele cijfers, wenkt een transfer.

 ?? FOTO
BELGA ?? Speelt Hendrik Van Crombrugge met PSV Champions League-voorrondes?
FOTO BELGA Speelt Hendrik Van Crombrugge met PSV Champions League-voorrondes?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium