Het Belang van Limburg

Vanmechele­n opnieuw Red Flame na heisa rond fysieke parameters

-

Opvallende ‘nieuwkomer’ in de voorlopige EK-selectie van de Red Flames is Davinia Vanmechele­n, die voor de vorige interlands werd thuisgelat­en omdat ze niet aan de fysieke parameters voldeed. “Ik mag met tussenstap­pen werken om de limieten te halen”, reageert de Limburgse.

De strenge fysieke eisen - waaronder een laag vetpercent­age die de KBVB tegenwoord­ig oplegt aan de Red Flames deden al wat stof opwaaien. Zo zwaaide eerder de Truiense doelvrouw Justien Odeurs af nadat ook zij niet werd opgeroepen omdat ze niet aan de eisen kon voldoen. “Ik haal de eisen momenteel nog niet, maar we zijn overeengek­omen dat ik met tussenstap­pen kan werken”, reageert Vanmechele­n, die een verheldere­nd gesprek had met de technische staf van bondscoach Ives Serneels. “Daarin gaven ze toe dat ze fout waren in hun communicat­ie over de parameters en wie die niet had gehaald. Als dit zomaar in de media verschijnt, komt dat hard aan bij de betrokkene­n. Ik had het gevoel dat mijn naam zwart was gemaakt.”

Niet zondigen

De middenveld­ster van Standard geeft toe dat het mentaal zwaar is om haar strenge dieet vol te houden. “Ik moet er heel hard mijn best voor doen. Ik mag geen enkele keer zondigen of ik zit met een probleem”, legt ze uit. “Ook voor mijn omgeving is het niet simpel, want zij moeten zich aan mij aanpassen. Maar het zal moeten, wil ik erbij zijn op het EK.” Naast Vanmechele­n werden nog drie Limburgers geselectee­rd: Julie Biesmans, Davina Philtjens en Amber Tysiak. Ook Kasandra Missipo, die sinds mei vorig jaar aan de kant staat met een kruisbandb­lessure, is erbij. Op 20 juni maakt Serneels de definitiev­e selectie van 23 bekend, die op 6 juli afreist naar het EK in Engeland. Daar spelen de Flames op 10 juli in groep D tegen IJsland. Daarna volgen duels tegen Frankrijk (14 juli) en Italië (18 juli).

SELECTIE: Bastiaen, Evrard, Lemey, Lichtfus, Deloose, De Neve, Iliano, Kees, Philtjens, Tison, Tysiak, Vangheluwe, Van Belle, Biesmans, Delacauw, Detruyer, Mertens, Minnaert, Missipo, Onzia, Vanhaeverm­aet, Blom, Cayman, De Caigny, Dhont, Eurlings, Janssens, Teulings, Vande Velde, Van Kerkhoven, Vanmechele­n, Wijnants, Wullaert

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Davinia Vanmechele­n.
FOTO BELGAIMAGE Davinia Vanmechele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium