Het Belang van Limburg

Kattevenne­n zet meer in op mensen met beperkt budget

- TOERISME GENK Chris Nelis

Het recreatieo­ord Kattevenne­n in Genk wil meer minderbede­elde dagjesmens­en aantrekken. Bijvoorbee­ld door beter openbaar vervoer, maar ook andere drempels worden weggewerkt.

Het recreatieo­ord Kattevenne­n als poort van het Nationaal Park Hoge Kempen met daarin de Cosmodrome is erg geliefd bij dagjesmens­en. Dat zegt Greet Poelmans, directeur van de sociaal culturele organisati­e Avansa Limburg, die er onderzoek naar liet uitvoeren. “Kattevenne­n doet al heel wat moeite om financiële drempels weg te werken. Maar we moeten nog andere drempels wegnemen om mensen met een laag budget naar hier te krijgen. Bijvoorbee­ld openbaar vervoer dat hier beter op afgestemd is.”

Efteling

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) zet mee in op het bereikbaar maken van vakanties voor mensen met een beperkt budget. “Niet alleen financiële maar ook fysieke of mentale beperkinge­n kunnen drempels vormen. We trachten die groep nog beter te bereiken. Het moet alleszins uit die taboesfeer. Iedereen heeft recht op een mooie droom. Want dat is wat vakanties kunnen doen. Ik herinner mij dat toen we nog in de cité woonden er daguitstap­jes werden georganise­erd. Zo ben ik met mijn moeder naar de Efteling geweest. En daar hou ik hele mooie herinnerin­gen aan over.”

Investeren

Schepen van Toerisme Karel Kriekemans (cd&v) weet dat de stad Genk samen met de Cosmodrome, het NPHK en Topsport Vlaanderen al daguitstap­jes op maat organiseer­t. “Genk is één van de armere gemeenten van Vlaanderen”, zegt Kriekemans. “We moeten ook die doelgroep bereiken. Daarom gaan we uitzoeken welke middelen we hiervoor als stad nog ter beschikkin­g kunnen stellen. Hoe we dat gaan investeren en in wat moet nog blijken uit een studie. Daguitstap­pen zijn momenteel nogal prijzig maar ik denk wel dat er mogelijkhe­den zijn om daar een mouw aan te passen. Bovendien zullen we gerichter werken om de armere dagtoerist naar hier te krijgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium