Het Belang van Limburg

“Waardeer mijn vorige jobs nu veel meer”

- OUDSBERGEN Tom Vets

Soms lopen de dingen niet zoals gehoopt. Dat ondervond ook Sana Rguibi (28) uit Oudsbergen tijdens haar deelname aan ‘Blind Gesprongen’. De job die de experten voor haar uitkozen, bleek toch niet haar droomjob. “Ik ben weer op zoek naar ander werk”, klinkt het.

Ze moest hoog in een torenkraan kruipen om te weten te komen waar ze voortaan ging werken. De experten zagen voor Sana Rguibi, tot voor kort aan de slag als jobcoach, immers een toekomst weggelegd als social media marketeer bij een bouwfirma. Hoewel ze aanvankeli­jk best enthousias­t was, bekoelde dat al snel. “Aangezien ik een diploma ergotherap­ie heb, dacht ik dat de jobcoaches misschien wel in die richting zouden zoeken”, vertelt Sana. “Toen bleek dat ik socialemed­iakanalen moest beheren, en dan nog wel voor een bouwbedrij­f, schrok ik wel. Het was flink aanpassen, want ik had weinig ervaring met marketing. Daar komt nog bij dat ik geen enkele affiniteit heb met de bouwsector.”

In februari was de eerste werkdag in haar nieuwe functie, en Sana begon vol goede moed. “Iedereen zit wel op sociale media, maar het beroepshal­ve doen bleek andere koek. Ik moest niet zomaar wat posten, maar er mee voor zorgen dat het aantal volgers op hun kanalen de hoogte in ging.”

Weinig contact

Per week moest Sana voldoende filmpjes maken, die de kijker ook vast moesten houden. “Ik heb al doende geleerd dat online content maken niet zo eenvoudig is als het lijkt”, zegt ze. “Mijn respect voor vloggers en andere mensen die voor de kost op social media zitten is alleen maar gestegen. Je moet in de gaten houden wat trending is, of er bepaalde challenges zijn … Ik wist ook niet dat sociale media bij dat soort bedrijven ook belangrijk waren.” “Als ik heel eerlijk ben, kan ik niet goed begrijpen waarom men deze job aan mij heeft gegeven”, gaat Sana verder. “Ik denk dat de experten mij een job wilden geven die zo veel mogelijk verschilde van mijn vorige werk. Maar ik was er al na een paar dagen uit dat mijn toekomst niet in de marketing ligt. Wanneer ik ’s avonds naar huis vertrok, had ik niet het gevoel dat ik voldoening had gehaald uit mijn job. Als je de hele dag achter je computer zit, heb je weinig contact met anderen.”

Opnieuw op zoek

Het verhaal van de Oudsbergse bij Blind Gesprongen was dus geen succes, en intussen is ze opnieuw op zoek naar werk. “Wanneer een job niet blijkt te zijn wat je ervan verwacht had, moet je wel even een teleurstel­ling verwerken. Maar ik heb het geluk dat de mensen van het programma me opnieuw begeleiden. Zij doen er alles aan om me snel aan een nieuwe uitdaging te helpen. Ik ben er zelf ook niet de persoon naar om thuis met de vingers te zitten draaien. Door deze ervaring ben ik mijn vorige jobs wel veel meer naar waarde gaan schatten.”

 ?? FOTO VTM ?? “Aangezien ik een diploma ergotherap­ie heb, dacht ik dat de jobcoaches misschien wel in die richting zouden zoeken”, zegt Sana Rguibi.
FOTO VTM “Aangezien ik een diploma ergotherap­ie heb, dacht ik dat de jobcoaches misschien wel in die richting zouden zoeken”, zegt Sana Rguibi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium