Het Belang van Limburg

BERINGEN/HAM

- Zahra boufker

Er komen ook spitsstrok­en op de E313 tussen het complex 26 in Beringen en complex 25 in Ham. Vlaams minister Lydia Peeters wil zo de doorstromi­ng op de snelweg verbeteren.

In september 2020 werden de eerste Limburgse spitsstrok­en geopend op de E313 over een lengte van 5 kilometer tussen Lummen en Beringen. Daar komt nu in beide richtingen 8 kilometer bij tussen Beringen en Ham. Daar worden straks op piekmoment­en de huidige pechstroke­n dynamisch ingezet als spitsstrok­en. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat voor deze operatie de pechstroke­n uitbreiden tot volwaardig­e rijstroken.

“Het gaat concreet om de aanleg van veertien pechhavens, ongeveer om de 500 meter, en aanpassing­en aan de op- en afrittenco­mplexen 26 Beringen en 25a Tessenderl­o”, zegt Vlaams minister van

Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Het doortrekke­n van de spitsstrok­en op de E313 tot aan het complex Ham zal zorgen voor een betere doorstromi­ng in de regio en dat op een veilige manier. De huidige beschikbar­e infrastruc­tuur wordt straks dynamisch gebruikt, met behulp van digitale infoborden die boven de weg komen. Ook investeren we in een innovatiev­e geluidsred­ucerende techniek om het rolgeluid op het betonnen wegdek te vermindere­n. Goed voor een totale investerin­g van 12,5 miljoen euro.”

Het bestaande wegdek ondergaat over 16,5 kilometer een innovatiev­e geluidsred­ucerende ingreep. Voor deze werken is dit voorjaar een aanvraag voor omgevingsv­ergunning ingediend. In het kader hiervan start binnenkort een openbaar onderzoek. De uitvoering van de werken is voorzien vanaf het voorjaar van 2023.

GENK

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Het bestaande wegdek ondergaat over 16,5 kilometer ook een innovatiev­e geluidsred­ucerende ingreep.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Het bestaande wegdek ondergaat over 16,5 kilometer ook een innovatiev­e geluidsred­ucerende ingreep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium