Het Belang van Limburg

Frankfurt van Kamada triomfeert, Ramsey baalt

-

Twee underdogs die stunten tegen grotere tegenstand­ers en zich zo plaatsen voor de finale van de Europa League. Het is hoe dan ook mooi verhaal binnen de voetbalwer­eld. De Rangers schakelden onder andere Dortmund en Leipzig uit, Frankfurt deed hetzelfde met Barcelona en West Ham. Maar helaas voor de neutrale voetballie­fhebber was deze finale veel minder spectacula­ir dan de voorbije rondes.

Als er dan toch één team gevaarlijk was, dan was het Frankfurt. Hun rechtsacht­er Knauff kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot werd gered door de 40 (!)-jarige McGregor. De Schotten waren maar weinig creatief en konden Kevin Trapp op geen enkel moment in de problemen brengen.

Maar om op voorsprong te komen, hoef je geen kansen te creëren. Dat bewezen de Schotten woensdagav­ond wel. Vlak na de rust verwerkte Sow een bal volledig verkeerd en stuurde hij zo Rangers-spits Joe Aribo de diepte in. Al was er toen nog geen man overboord, want Tuta (ex-Kortrijk) kon deze bal nog eenvoudig wegwerken. Maar de Braziliaan­se verdediger struikelde, en schonk Aribo zo de openingstr­effer. Die nam dat cadeautje dankbaar in ontvangst en schoof de 0-1 langs McGregor.

Trapp houdt Frankfurt recht

Maar ook bij de Schotten werd er matig verdedigd. Kamada (exSTVV) kon het geklungel van Gouldson niet afmaken, maar twee minuten later was de verdiende gelijkmake­r wel een feit. Rafael Borré dook op als een duiveltje uit een doosje en tikte de voorzet van Kostic binnen. Bij de Rangers stond Gouldson er naar te kijken en kwam Bassey te laat.

Van een slotoffens­ief was er geen sprake. Ook invaller Sakala kon daar niets aan veranderen. De kwaliteit van het spel lag al niet al te hoog en de vermoeidhe­id helpt dan niet. Al moegestred­en trokken beide elftallen naar de verlenging­en. Dat die niet veel om het lijf hadden, hoeft dan ook niet te verbazen. Al creëerden de Rangers nog één grote kans, toen de vers ingevallen Roofe een bal goed teruglegde op Kent. Maar Trapp pakte uit met een fenomenale beenveeg en dus stond het ook na 120 minuten nog gelijk. Penalty’s moesten deze matige finale beslissen. Daarvoor werd Aaron Ramsey speciaal ingewissel­d. En natuurlijk was het dan net hij die als enige miste. Frankfurt wint zo de Europa League en verzekert zich zo als elfde in de Bundesliga toch van Champions League-voetbal.

 ?? FOTO AFP ?? Daichi Kamada (rechtsbove­n) en Frankfurt hebben hun ticket voor de Champions League beet.
FOTO AFP Daichi Kamada (rechtsbove­n) en Frankfurt hebben hun ticket voor de Champions League beet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium