Het Belang van Limburg

“Drie matchen per week is pittig als je nog werkt”

-

Het scheelde niet veel of de Noord-Limburgers hadden de kwartfinal­es niet overleefd. In de belle tegen Waregem nam het pas in de tweede helft de bovenhand. “Het was veel moeilijker dan we verwacht hadden”, geeft kapitein Enrico Montanari toe. “We speelden een dramatisch­e eerste helft, maar in de eerste vijf minuten na de rust maakten we met een 19-3 alles goed. Al had het nooit tot een belle mogen komen, we hadden het zondag moeten afmaken in Waregem.”

Het zijn pittige weken voor Lommel. “Met Lier treffen we geen gemakkelij­ke tegenstand­er. Thuis hebben we er in de competitie van verloren, maar in Lier konden we ondanks een heksenkete­l toch winnen. Ik weet niet wat we nu mogen verwachten. Het is een jonge ploeg en ik had nooit gedacht dat ze van Limburg United B gingen winnen. Ik had liever tegen Limburg United B gespeeld, dat maakt de beleving voor de supporters toch altijd mooier. Nu hebben we wel thuisvoord­eel. Drie matchen per week is wel pittig als je ook nog moet werken. Gelukkig zijn de trainingen op een laag pitje en meer tactisch gericht.”

Titeldroom

Montanari had nooit gedacht dat Lommel nu nog voor de titel zou meestrijde­n. “We speelden een heel sterk seizoen”, weet de 30-jarige spelverdel­er. “Vooral voor Nieuwjaar, want toen stonden we aan de leiding. Door de blessures van Bart Maesen, Bram Schelkens, Wietse Jacobs en Toon Wesenbeek vielen we terug, maar bij de start van de play-offs is iedereen fit. Toon Wesenbeek zie ik nog altijd groeien. Door die prestaties snakt iedereen naar de titel. Van de vier overgeblev­en ploegen is Kortrijk de uitgesprok­en favoriet.

Ze hebben vier of vijf profspeler­s, maar toch hebben we er twee keer van gewonnen. Misschien liggen ze ons goed, maar laten we eerst de halve finale winnen.” De Houthalena­ar hoopt nog een tijd mee te draaien op dit niveau. “Zolang het fysiek nog mogelijk is, probeer ik er alles uit te halen. Voor Lommel zullen de ambities volgend seizoen wat bijgesteld moeten worden. Vier spelers (Toon en Stef Ceysens, Bart Maesen en Chiel Koonings) verlaten de ploeg. We zullen voor de middenmoot spelen. Tot nu toe heeft enkel Sander Bollen (Aarschot en ex-Limburg United) getekend. Hopelijk komt er nog een center bij, want Toon Ceyssens vervangen zal niet gemakkelij­k zijn.”

→ Halve finale play-offs Top Divisie 1

Mannen Lommel-Lier vrijdag 20.30 u.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Enrico Montanari: “Ik had liever tegen Limburg United B gespeeld, dat maakt de beleving voor de supporters toch altijd mooier.”
FOTO DICK DEMEY Enrico Montanari: “Ik had liever tegen Limburg United B gespeeld, dat maakt de beleving voor de supporters toch altijd mooier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium