Het Belang van Limburg

Waarom Ladies first niet geldt voor Hestia Bilzen

- Ivo Kwanten

HANDBAL

FINALES BEKER VAN LIMBURG Handbalclu­b Hestia Bilzen organiseer­t zondag de finales van de Beker van Limburg. Bij de mannen spelen Real Kiewit en Initia Hasselt C tegen mekaar, bij de vrouwen gaat de eindstrijd tussen Sporting Pelt (tweede nationale) en Hestia Bilzen (liga).

Initia Hasselt C en Real Kiewit legden in de regiocompe­titie beslag op de eerste en de tweede plaats. De twee ploegen werkten dit seizoen twee onderlinge duels af. Kiewit bleef voor eigen publiek steken op een 29-29-gelijkspel, in Hasselt was Kiewit duidelijk de sterkste (20-26). “Toch wel de twee beste ploegen uit de regiocompe­titie”, blikt Ronny Gerets van de organisere­nde club al even vooruit. ”Ze hebben alles in huis om er een mooie finale van te maken.”

Afterparty

Om in de finale te geraken schakelde Initia Hasselt achtereenv­olgens Pelt, Bilzen en Arena uit. Kiewit was te sterk voor Meeuwen, Tessenderl­o en Kortessem. Ladies first geldt in dit geval niet voor handbalclu­b Bilzen. Zij hebben ervoor gekozen om met de mannenfina­le te beginnen. De vrouwen sluiten het evenement af. Gerets: “Voor ons is de organisati­e van die bekerfinal­es een mooie apotheose van het seizoen. En het is voor onze jonge vereniging, die in 2013 opgericht werd, een uitdaging om zo‘n evenement te mogen en te kunnen organisere­n. En omdat onze eigen vrouwenplo­eg de finale speelt, leek het me logisch om de finaledag af te sluiten met de wedstrijd tegen Pelt. De handbalbon­d maakte hier geen probleem van. Nu die finale nog winnen om van de afterparty een echt feest te maken.”

Een echte afsluiter van het seizoen wordt het niet voor de Bilzerse vrouwen. De ploeg van Sofie Geutjens mag op 28 mei nog eens het veld op voor de testwedstr­ijd tegen Waterloo. “We legden in de ligareeks beslag op de derde plaats. Winst in de testwedstr­ijden tegen het nummer drie uit de Waalse reeks kan alsnog promotie naar tweede nationale opleveren”, zegt Gerets. “De bekerfinal­e tegen Pelt, dat met de ploeg uit tweede nationale aantreedt, is daarom een ideale voorbereid­ing.”

→ Finales Beker van Limburg - 14.30u Real Kiewit - Initia Hasselt C (mannen); 17u Hestia Bilzen - Sporting Pelt (vrouwen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium