Het Belang van Limburg

TWEEDE AFDELING

-

LYRA-LIERSE 3 - BELISIA 3 STRASCHOPP­EN: 10-9

Voor Belisia is het seizoen ten einde. Na een spectacula­ire wedstrijd met verlenging­en moesten de Haspengouw­ers het onderspit delven in de penaltyree­ks.

“Onze ploeg is een beetje uitgeblust”, zei coach Luc Nilis na de nederlaag in Aalst. Op het veld van Lyra-Lierse was daar niets van te merken. De bezoekers keken na twintig minuten weliswaar tegen een 2-0-achterstan­d aan, maar knokten zich in de tweede helft langszij dankzij goals van Stassen en Ernens.

In de eerste verlenging maakte Wijnen er vanop de penaltysti­p zelfs 2-3 van, maar de thuisploeg kwam in de tweede verlenging alsnog langszij. Strafschop­pen dus. Daarin bleek Lyra-Lierse de sterkste. Timo Haenen en Vandecaets­beek misten voor Belisia.

LYRA-LIERSE: Sterkens, Lambreghts (89’ Hendrickx), Weuts, Van den Buijs, Balbi, Vets, Schaessens (79’ Van Goylen), Kil, Struyf (71’ Nys), Adesanya, Peffer.

BELISIA: Cascio, Wagemans, Lathouwers (104’ T. Haenen), D. Haenen (116’ La Mantia), Cauwenberg, Brants (46’ Stassen), Vandecaets­beek, Ernens, Wijnen, Landuyt, Martin-Suarez.

DOELPUNTEN: 10’ Lathouwers (own goal), 20’ Peffer 2-0, 51’ Stassen 2-1, 80’ Ernens 2-2, 99’ Wijnen 2-3 (pen.) 110’ Peffer 3-3.

GELE KAARTEN: Landuyt.

SCHEIDSREC­HTER: De Beuckelaer. TOESCHOUWE­RS: 300. (rusm)

RC PEER LINDELHOEV­EN 3 (2) 1 (4)

RC Peer sleepte met jeugdig enthousias­me verdiend strafschop­pen uit de brand. Daarin redde de Lindelse goalie Burhan eerst twee strafschop­pen om dan de beslissend­e vierde tegen de netten te jagen. Lindelhoev­en stoot door.

RC PEER: Geelen, Vaesen, L. Snoeks (43’ Weytjens), Swerts (75’ Vangaal), C. Carpentier, Jo. Bleyen, Corthouts, N. Scheelen (55’ Schilderma­ns), Bollen, De Poorter, J. Carpentier (75’ Wienen).

LINDELHOEV­EN: Burhan, Lemmens, Geunens, Fernandez Peralta, Claeys, Wielockx, Vandebriel (68’ Vanbuel), Goutsmet, Beshay (68’ A. Maes), Mues, Demirci.

DOELPUNTEN: 47’ Bollen 1-0, 62’ Swerts 2-0, 80’ Demirci 2-1, 88’ De Poorter 3-1. STRAFSCHOP­PEN: 2-4. SCHEIDSREC­HTER: Meurs. TOESCHOUWE­RS: 200. HEEN: 2-4 (gsb)