Het Belang van Limburg

Is ex-tenniskamp­ioen nu de beste voetballer van 4B?

-

Hij won al ooit een trofee van Het Belang van Limburg als winnaar van de tennismast­ers. Daar kan hij vrijdag een trofee van Voetballer van het Jaar van 4B aan toevoegen. Cedric Serneels is met zijn zeventien jaar de jongste genomineer­de van onze verkiezing. “Mijn vake was nog prof bij Union, hij geeft me vaak tips.”

Serneels speelde vorig seizoen nog bij de U17 van vierdeprov­incialer HW Zonhoven. “Ik ben bij de U6 begonnen met voetbal bij Hades”, stelt Serneels zichzelf voor. “Daar speelde ik interprovi­nciaal, maar op m’n dertiende zou ik moeten afzakken naar de gewestelij­ke reeksen, omdat ik… te dik was. Ik heb dan voor Halveweg gekozen, omdat daar al een paar vrienden speelden. Trouwens, net na mijn vertrek bij Hades heb ik een groeispurt gekregen en was ik niet zo dik meer.”

Dik in orde was zijn keuze voor Halveweg wel. “Ik was vroeger spits, maar speel nu als aanvallend­e middenveld­er. We hebben een goeie ploeg, de sfeer zit goed en ik voel vertrouwen. Alleen jammer dat we in de eindronde naast de promotie grepen. Ik was graag gepromovee­rd. Maar ik blijf ook volgend seizoen bij HW Zonhoven. Vorig seizoen speelde ik bij de U17. Ik heb toen één oefenwedst­rijd met het eerste elftal gespeeld, maar heb het seizoen volgemaakt bij de U17. Tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen mocht ik opnieuw een keer meedoen met de eerste elf. Ik ben daarna bij de kern van de eerste ploeg gebleven.”

Vake voetbalpro­f

Daar scoorde hij dit seizoen zeventien keer en was hij goed voor een achttal assists. “Zelf was ik daar niet zo veel mee bezig. Ik heb dat aantal ook maar in de krant gelezen. Mijn sterkte? Ik loop achter elke bal. En ik probeer zo goed mogelijk positie te kiezen voor doel. Ik denk dat ik een vijftal goals met het hoofd heb gemaakt, maar dat zou ik niet meteen als een troef omschrijve­n. Strafschop­pen heb ik niet omgezet. Dat durf ik nog niet zo goed.” De zesdejaars­student economiewi­skunde aan Kindsheid Jesu krijgt nochtans tips van een kenner. “Mijn vake, Jos Daniëls, is voetbalpro­f geweest. Hij promoveerd­e nog met Beringen en speelde één jaar met Union op het hoogste niveau. Ik heb nog een vaandel van Juventus van hem gekregen. Van een wedstrijd die hij tegen hen speelde. Vake komt meestal naar mijn wedstrijde­n kijken en geeft me inderdaad tips.”

Jeugdsterr­encircuit

Serneels, zelf een Genk-abonnee, is naast voetballer ook tennisser. “Vroeger heb ik veel toernooien gespeeld. Tijdens de zomervakan­tie kwam ik zo toch al snel aan een tiental toernooien, waarvan ik er dan twee won of zo. Ik heb ook één keer de masters van het Jeugdsterr­encircuit gewonnen. Ik was groot en mentaal sterk. Nu speel ik minder, omdat de voorbereid­ing op het voetbalsei­zoen dan al bezig is.”

De Hasselaar, die volgende maand achttien wordt en wellicht handelsing­enieur gaat studeren, wordt vrijdag als genomineer­de in de Versuz verwacht. “Ik ben daar drie weken geleden voor het eerst geweest met Chrysostom­os. Dat was wel leuk. Ik kijk uit naar vrijdag. Maar ik ben al heel blij met mijn nominatie, want dit had ik echt niet verwacht.”

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Cedric Serneels van HW Zonhoven is de jongste genomineer­de van alle reeksen. De nu 17-jarige Serneels won eerder de tennismast­ers.
FOTO BART BORGERHOFF Cedric Serneels van HW Zonhoven is de jongste genomineer­de van alle reeksen. De nu 17-jarige Serneels won eerder de tennismast­ers.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium