Het Belang van Limburg

Oppositie rijft meer geld binnen voor jubileumfe­esten

-

GEMEENTERA­AD DIEPENBEEK

Bibliothee­k:

Schepen Ilse Pipeleers (onafh.) vroeg de goedkeurin­g van een nieuw uurrooster voor de hoofdbibli­otheek. De openingsur­en voor de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag wijzigen. Raadslid Patrick Hermans (Puur) vroeg op welke objectieve cijfers deze beslissing gesteund was. Hierop bleef de schepen het antwoord schuldig. Bijkomend merkte hij op dat er weer geen verslagen waren en dat de schepen voor de mooie som die ze maandelijk­s als vergoeding krijgt van de gemeente beter haar dossiers moest verzorgen. Uiteindeli­jk werden de wijziginge­n in het uurrooster toch goedgekeur­d.

De gemeentera­ad kreeg twee voorstelle­n voorgelegd om de omgeving van de Sint-Rochuskape­l te ontharden en te vergroenen. Een eerste voorstel voorziet dat de wegverhard­ing aan de voorzijde van de

Sint-Rochuskape­l:

Meerderhei­d: N-VA (6), cd&v (3),

Open Vld (1), Groen (2), onafh. (2) Oppositie: Puur (9), Pro 2590 (1), onafh. (1)

kapel wordt opgebroken, waardoor hier geen doorgang meer is voor het verkeer. Hier wordt vergroenin­g aangebrach­t en er komt een pad voor de trage weggebruik­er. Een tweede voorstel voorziet in de ontharding en vergroenin­g van een arm omheen de kapel, de weg voor de kapel blijft dan behouden. De gemeentera­ad koos, meerderhei­d tegen oppositie, voor het eerste voorstel.

De gemeentera­ad past het toelagereg­lement aan voor de feesten voor 50-, 60-, 70-, 80- en 90-jarigen die in 2020 en 2021 niet hebben kunnen plaatsvind­en en modernisee­rt ook het reglement. Oorspronke­lijk wilde men de feesten met minder dan of gelijk aan 100 deelnemers 150 euro geven, en deze met meer dan 100 deelnemers 250 euro. Raadslid Miet Nelissen (Puur) diende hierop een amendement in en vroeg deze vergoeding respectiev­elijk te verhogen tot 200 en 300 euro. Dit amendement werd aanvaard.

Toelage:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium