Het Belang van Limburg

Vanavond moet Béa in ‘Blind Gekocht’ de hulp van de pers inschakele­n om hopelijk een huis in Lanaken te vinden voor 170.000 euro.

- Nele Coune

LANAKEN ik vind het heel belangrijk om dichtbij mijn ouders te wonen. Wij zijn maar met vier, daaruit bestaat onze hele familie. Mijn mama rijdt niet met de auto, dus het zou fijn zijn als we in de buurt van haar kunnen wonen.”

Vanavond moet Béa naar een noodoploss­ing grijpen in haar zoektocht. Ze schakelt de hulp in van de Limburgers en doet een oproep via Radio 2 Limburg en in Het Belang van Limburg. “Dat was in januari”, vertelt Bianca. “Ze waren toen al op zoek sinds mei 2021. Ik geloofde er eigenlijk niet meer in. Het duurde al zo lang en dan zouden ze na die oproep zogezegd plots een huis kunnen vinden? Ik had er geen goed oog meer in. Ik weet ook dat ik voor dat geld geen volledig afgewerkt huis moet verwachten, maar ik zou heel blij zijn als ze íets vinden.”

Verhuisdoz­en

Op haar 44ste is Bianca helemaal klaar om zich te settelen. “Ik heb tot mijn twintigste in Duitsland gewoond. Mijn papa was daar leerkracht in het leger, dus we moesten vrij vaak verhuizen. Ook met Jitse heb ik al in twee verschille­nde appartemen­ten gewoond. Ik weet dus wel wat verhuizen is. (lacht) Hopelijk kan ik nu voor de laatste keer verhuisdoz­en vullen. Of Jitse dan geen echte thuis gemist heeft? Ik denk dat ik vooral een eigen woonst mis. Ik heb altijd mijn best gedaan om hem toch een thuisgevoe­l te geven, ook al was het niet in onze eigen woning. Ik probeer het altijd zo gezellig mogelijk te maken. Vrijdagavo­nd is normaal onze tv-avond. Dan kruipen we samen in de zetel met een zakje chips of ijsje. Ondertusse­n is hij achttien geworden. Volgend jaar gaat hij op kot en hij heeft nu ook een lief. Dus op vrijdagavo­nd is de zetel voortaan van mij alleen.” (lacht)

→ ‘Blind Gekocht’, Play4, donderdag 20.35 uur

 ?? FOTO THOMAS GEUENS ?? Bianca (44) en haar zoon Jitse (18): “We zijn altijd twee handen op één buik geweest.”
FOTO THOMAS GEUENS Bianca (44) en haar zoon Jitse (18): “We zijn altijd twee handen op één buik geweest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium