Het Belang van Limburg

“Ik geloofde er zelf niet meer in”

-

Een woning van een miljoen, de ideale garage voor een oldtimer, een nieuwe thuis voor een hele boerderij aan dieren, een huis met zes slaapkamer­s,... Het team van Blind Gekocht kreeg dit seizoen al heel wat lastige opdrachten voorgescho­teld, maar het lijkt erop dat ze de moeilijkst­e voor het laatst bewaard hebben. Béa moet op zoek naar een huisje met twee slaapkamer­s en een kleine tuin in de buurt van Lanaken. Niet zo’n bijzonder eisenpakke­t, alleen het budget werkt tegen: 170.000 euro. “Ocharme Béa, ze heeft echt héél hard haar best gedaan voor ons”, vertelt Bianca, die de hulp van het Play4-programma inschakeld­e.

Zo’n vijf jaar geleden startte Bianca met de zoektocht naar een huis voor haar en haar zoon Jitse. “We hebben altijd gehuurd en voordien had ik er niet echt bij stilgestaa­n dat het toch handig zou zijn om iets van mezelf te hebben. Ik ben nu 44 jaar en word er niet jonger op. Als ik alleen blijf, wordt het niet gemakkelij­k om nog een lening te krijgen. Banken zijn er ook niet zo happig op als er maar één iemand is die afbetaalt.”

Bianca heeft Jitse in haar eentje opgevoed. “We zijn altijd twee handen op één buik geweest, ook omdat we maar met z’n tweetjes waren. Een van de dingen die we steeds samen doen, is naar Blind Gekocht kijken. We zeiden altijd: volgende keer schrijven we ons in. Vorig jaar hebben we dan een filmpje ingestuurd, maar bij zulke dingen hebben wij normaal nooit chance. Ik win nooit iets.”

Mama’s-kindje

Bianca zag Blind Gekocht als een noodoploss­ing. “Door de prijzen die de pan uitswingen en zeker hier in de grensstree­k - waar ook veel Nederlande­rs op huizenjach­t komen - is het bijna niet te doen voor mij om een betaalbare woning te vinden. Als ik iets tegenkwam, was er zoveel werk aan het pand dat ik er nog eens 100.000 euro in zou moeten steken. Ik ben best wel handig, maar er zijn nu eenmaal dingen die je uit handen moet geven en dat zou veel te veel geld kosten.” Bianca wist dus wel dat het geen gemakkelij­ke opdracht zou worden. “Het budget en de streek maken het gewoon lastig. Ik zou het liefst in Rekem wonen. Ik ga nu als een mama’s-kindje overkomen, maar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium