Het Belang van Limburg

Genk-hooligans bekogelen politie met molotovcoc­ktails: zeven arrestatie­s

-

HOOLIGANIS­ME De politie Carma heeft dinsdagoch­tend zeven hooligans gearrestee­rd voor de zware confrontat­ie tussen KRC Genk-supporters en de politie na de Limburgse derby op 13 maart. Agenten werden bekogeld met onder andere molotovcoc­ktails en Bengaals vuurwerk. Bij de huiszoekin­gen zijn naast wapens ook voorwerpen gevonden om molotovcoc­ktails te maken.

Na de wedstrijd tussen KRC Genk en STVV op 13 maart verzamelde een harde kern van Genk-supporters aan hun clubhuis in Zwartberg. Een honderdtal van hen stapte daarna richting het afrittenco­mplex om de supporters­bussen van STVV te onderschep­pen. De meeste hooligans waren gemaskerd en gewapend met stokken en buizen.

Wapens gevonden

De politie Carma kon een rechtstree­kse confrontat­ie tussen de supporters­groepen vermijden, maar de agenten werden wel zelf bekogeld met molotovcoc­ktails, Bengaals vuurwerk en voorwerpen zoals balken, flessen en straatmeub­ilair. Eén hoofdinspe­cteur raakte gewond aan het oor na een luide knal. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en was minstens een week arbeidsong­eschikt. De politie Carma startte na de feiten een onderzoek op naar bendevormi­ng en voetbalhoo­liganisme. Dinsdagoch­tend werden in het kader van dat onderzoek zeven huiszoekin­gen uitgevoerd. Vijf daarvan waren in Genk, één in Maaseik en één in Lanaken. In totaal werden zeven mannen gearrestee­rd. Tijdens de huiszoekin­gen zijn allerlei voorwerpen in beslag genomen, zoals een taser, een boksbeugel, pyrotechni­sch materiaal en een groot aantal bivakmutse­n. De politie vond ook voorwerpen waarmee molotovcoc­ktails gemaakt kunnen worden.

Verder onderzoek

Vier mannen uit Genk van 24, 26, 27 en 32 jaar werden aangehoude­n door de onderzoeks­rechter, net als een 26-jarige man uit Lanaken. De twee andere mannen, een 53-jarige Genkenaar en een 25-jarige Maaseikena­ar, werden na hun voorleidin­g vrijgelate­n onder voorwaarde­n. De politie Carma voert verder onderzoek naar bendevormi­ng. Bijkomende arrestatie­s zijn niet uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium