Het Belang van Limburg

Hasseltse Holiday Inn-hotels kregen renovatie van 3 miljoen euro

In het oudste hotel zijn na 32 jaar alle 108 kamers, 5 vergaderza­len en de lobby aangepakt.

-

TOERISME

Zelfs de naam Dockside duikt weer op in de Hasseltse kanaalbuur­t. “Dat klopt”, lachen general manager Joeri Beusen en sales manager Christine Lesire. “Een van onze twee nieuwe koffiebrea­kruimtes heet zo. Je kan er bijna de plek waar de Dockside ooit lag, zien. De andere kreeg de naam Kattegatst­raat. Jaarlijks verwelkome­n we hier ruim 200 events en stilaan gaat de bezettings­graad ook weer richting 76 procent, wat we voor corona scoorden. We merken dat het ontspannin­gsluik het even heeft overgenome­n van de zakenmense­n maar ook zij komen stilaan terug opdagen, nu bedrijven weer meer fysiek vergaderen. De mensen die hier hun vrije tijd komen doorbrenge­n, hebben we te danken aan de campagnes van Visit Limburg. We horen geregeld van onze gasten dat ze Limburg willen bezoeken omdat ze aangetrokk­en zijn door onze steden maar ook door de natuur en de fietsroute­s hier.”

Fluweel

Ze beslisten dan ook om alle kamers volledig te vernieuwen. “Ze zijn helemaal gestript, zelfs de leidingen, alles is nieuw. We wilden ze vooral een tijdloos karakter geven en een huiselijk gevoel. Van de tweede verdieping maakten we een ‘deluxe verdieping’. Dat merk je aan onder meer een Nespressom­achine, gratis water, een luxueuzer gamma aan badproduct­en en de fluwelen lakens. De ingangzijd­e werd verplaatst, zodat het terras verdubbeld kon worden tot 120 zitjes. Dankzij de ligging, op het verbinding­splein tussen Quartier Bleu en het Molenpoort­plein, hebben al heel veel mensen onze brasserie ontdekt. Het misverstan­d dat die alleen voor hotelgaste­n bedoeld was, is stilaan verdwenen.”

Hotelplein

Met aan de overzijde van de nieuwe ingang, het kersverse B&B-hotel, zit de concurrent­ie dichterbij dan ooit. “Maar dat is net goed”, vinden Christine en Joeri. “Het houdt ons wakker, ook voor Holiday Express, dat in hetzelfde segment zit en waar ook nog renovaties nodig zijn. Maar Hasselt groeit als verblijfss­tad, dus daar kunnen wel nog hotelkamer­s extra bij.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? General manager Joeri Beusen en sales manager Christine Lesire in een van de vernieuwde kamers.
FOTO SERGE MINTEN General manager Joeri Beusen en sales manager Christine Lesire in een van de vernieuwde kamers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium