Het Belang van Limburg

Hayashi en Al-Dakhil raken mogelijk niet fit voor duel met Eupen

- Gunter Schoofs

STVV 1A STVV maakt zich op voor de thuismatch tegen Eupen van zondag. De Kanaries moeten mogelijk aan de slag zonder sterkhoude­rs Hayashi en Al-Dakhil. Of Bernd Hollerbach al met zijn nieuwe spelsystee­m op de proppen zal komen, is afwachten.

Eén doorgedrev­en veldtraini­ng woensdagna­middag in Sint-Truiden. Bernd Hollerbach maakt zijn groep klaar voor de thuismatch tegen Eupen

van zondagavon­d. Wel ontbrak Daichi Hayashi woensdag. Hij deed apart loopwerk, maar klaagt nog steeds over rugpijn. Vorige week haakte Hayashi af tijdens de opwarming van de oefenwedst­rijd tegen Kortrijk. Hollerbach heeft weinig hoop dat Hayashi fit zal geraken voor het bezoek van de Panda’s.

Ook Mory Konaté ontbrak op de training. Hij speelde interlands met Guinee en pikt donderdag weer aan in Sint-Truiden. De andere internatio­nal, Ameen AlDakhil, zit al de hele week ziek thuis. Hij heeft griep, werd ook getest op corona, maar was gelukkig negatief. Al-Dakhil is al sinds maandag out, maar ook woensdag was hij nog niet in staat om te trainen. De clubarts gaf de speler huisarrest.

Nieuw systeem

Tegen Kortrijk vorige vrijdag testte Bernd Hollerbach een 3-4-3-systeem uit. “Met twee nummers zes”, zo legt hij uit. “Frank Boya speelde naast Matte Smets. De jonge Smets is week na week de beste man bij de beloften. Hij moet nu stilaan die laatste stap zetten. Zijn kans gaat zeker komen, want tegen Antwerp bijvoorbee­ld mag Boya niet spelen. Dezelfde vervelende regeling zoals bij Bruno, die we niet mogen opstellen tegen AA Gent. Het is niet anders. Tegelijker­tijd kijk ik ernaar uit om zo een jonge gast als Smets stilaan te kunnen brengen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ameen Al-Dakhil zit al de hele week ziek thuis.
FOTO DICK DEMEY Ameen Al-Dakhil zit al de hele week ziek thuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium