Het Belang van Limburg

Chef Pajtim Bajrami opent restaurant Otoro

- Lien Vande Kerkhof

OPENING HASSELT Zaterdag opent topchef Pajtim Bajrami zijn nieuwe restaurant Otoro. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.”

Pajtim Bajrami klinkt ambitieuze­r dan ooit: “Otoro is mijn droom, mijn toekomst. Het niveau zal minstens zo hoog liggen als in De Stadt van Luijck. Het team bestaat naast mezelf nog uit twee andere koks en twee mensen in de zaal. Doordat

het team zo klein is zullen we ons beperken tot 20 couverts. Het restaurant is volledig naar mijn wensen uitgerust: de tafels zijn zelfs gedecoreer­d met designstuk­ken van Ana Torfs, kunst die ik altijd al wilde hebben.” Nadat Bajrami in 2021 stopte bij het Truiense restaurant De Stadt van Luijck, trok hij met zijn equipe naar Château de Mirwart in Luxemburg. Een kortstondi­g avontuur, dat hij een vergissing noemt. “Al telt mijn tijd daar wel als nuttige ervaring: nu weet ik tenminste dat koken in een hotel niet aan mij besteed is.”

Keihard geknokt

Het nieuws dat sterrenche­f Luc Bellings de deuren van zijn restaurant De Vork van Luc Bellings achter zich dichttrok, bleek voor

Bajrami de gouden kans. “Een eigen zaak in Hasselt - volledig gerund op mijn eigen manier - is waar ik altijd van droomde. Ik heb er keihard voor geknokt, maar besef dat ik alles te danken heb aan mijn vrouw Ardita. Zij zal de gastvrouw van Otoro zijn.”

Al zal de chef-kok zijn gasten zelf ook begroeten. “Het is de bedoeling dat ik mee in de zaal sta om mensen te verwelkome­n. Ik weet dat ik door bepaalde televisieo­ptredens bekend sta als temperamen­tvolle chef. Het restaurant heeft een open keuken, dus ik moet de rust sowieso bewaren. Maar ik blijf wel mezelf op de werkvloer: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks. De lat zal altijd hoog blijven liggen en ja, ik droom van een ster voor Otoro.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Pajtim Bajrami samen met zijn vrouw Ardita, die gastvrouw zal zijn.
FOTO TOM PALMAERS Pajtim Bajrami samen met zijn vrouw Ardita, die gastvrouw zal zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium