Het Belang van Limburg

Coca-Cola Hasselt transforme­ert in bedrijvenp­ark C-site

-

BEDRIJVEN

voor reconversi­e”, zegt marketingm­anager Jan Zuliani. “Wij vormen bestaande sites om tot een mix van duurzame industriël­e gebouwen, kantoren en showrooms. Bij de site van Coca-Cola in Hasselt hebben wij 70 procent van de gebouwen gerecupere­erd en heropgewaa­rdeerd. Op sommige plekken is er een nieuw dak, elders is gewerkt aan de draagstruc­tuur of steekt de gevel in een nieuw kleedje.”

Units

De site is niet langer in zijn geheel te koop, maar is opgedeeld in zones. “Bij herontwikk­eling zetten wij in op het opdelen in grotere en kleinere kmo-units. Dat is hier ook het geval. Daarnaast is het ook mogelijk om enkele projecten volledig op maat uit te voeren”, weet Zuliani. In totaal gaat het om 24 units. “Maar het is perfect mogelijk om deze nog verder op te delen of samen te voegen. De site is in elk geval gegeerd. Er is veel interesse en er zijn al veel leads”, aldus Zuliani. Twee loodsen zijn intussen de deur al uit, twintig stuks zijn gereservee­rd en nog eens twee staan te koop. Over wie interesse heeft, wil de manager nog niet veel kwijt. “Het is nog te vroeg om daarover te communicer­en. We wachten momenteel nog op de omgevingsv­ergunning, maar dat is enkel nog een kwestie van tijd.”

Over de prijs geeft de marketingm­anager evenmin details prijs. Al plakt een site gespeciali­seerd in bedrijfsva­stgoed de som van 5.585.000 euro op een loods van 5.078 m2. “Dat is een miscommuni­catie die we recht moeten zetten”, klinkt het.

C-site

Het project krijgt de naam C-site mee. “Een knipoog naar het vroegere Coca-Cola”, verduideli­jkt Jan Zuliani. Hasselt is intussen bekend terrein voor Futurn. Eerder was het al actief op Ekkelgaard­en en op Heros of het bedrijvenp­ark waar het gebouw van Mediahuis gevestigd is. Onlangs kwam daar ook nog de iconische Recorsite bij. In samenwerki­ng met Immopro (Mathieu Gijbels) zal de vroegere meubelfabr­iek net zoals de Coca-Colavestig­ing een nieuwe bedrijvenc­ampus worden.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Projectont­wikkelaar Futurn zet de gebouwen van de voormalige Coca-Colavestig­ing in Hasselt na een upgrade weer te koop.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Projectont­wikkelaar Futurn zet de gebouwen van de voormalige Coca-Colavestig­ing in Hasselt na een upgrade weer te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium