Het Belang van Limburg

“Deze club blijft stappen zetten”

- Johnny Peeters

BASKETBAL - BNXT LEAGUE

LIMBURG UNITED-BERGEN VANAVOND 20.30 U

Voor sommigen was het misschien een verrassing dat Maxime De Zeeuw bij Limburg United tekende, maar zelf had hij er goede redenen voor. “De belangrijk­ste is dat ik opnieuw bij mijn familie kan zijn”, opent de Red Lion. “Het was mijn droom om in het buitenland te spelen en dat heb ik acht jaar kunnen doen. Toen mijn kinderen naar school moesten, kozen we voor België. Mijn vrouw keerde terug en ook voor mij werd het moeilijk om alleen in het buitenland te blijven. Maar ook de vooruitgan­g die Limburg United maakte en blijft maken, heeft meegespeel­d. Andere ploegen blijven op hetzelfde niveau hangen of ze gaan achteruit.”

Wat bedoel je met progressie?

“De sportieve prestaties, maar ook de organisati­e. Zowel de provincie als de stad Hasselt zijn enthousias­t om de club verder te steunen. Ik ben nog maar twee weken hier en heb al gemerkt hoe de supporters en de sponsors achter de club staan. Ze hebben een sterke visie met de Belgische spelers en de Limburg United Academy.”

Sportief zet je wel een stap terug. Was dat een moeilijke keuze?

“Na mijn gesprek met Raymond Westphalen wist ik al snel dat Limburg United de beste optie was. Ik ken de club al langer. Toen ik geblesseer­d raakte, heb ik verschille­nde keren meegetrain­d tijdens mijn revalidati­e. Hier kan ik competitie­f blijven en plezier hebben. Ik ga eerlijk zijn: misschien is dit mijn laatste club. Ik tekende voor twee jaar, daarna zullen we zien wat mijn lichaam zegt. Nu amuseer ik mij geweldig. Blijft dat zo, dan blijf ik misschien langer.”

Je hebt het begin van de voorbereid­ing gemist. Is dat een probleem?

“Ik denk het niet. Ik hou van het snelle basket dat we hier spelen. Deze ploeg is heel agressief, maar vooral heel fit. Ik heb zelden een ploeg gezien die zo hard traint, maar met respect voor elkaar. Niels Marnegrave (assistentc­oach Limburg United, nvdr.) is mijn beste vriend. We hebben elkaar leren kennen toen we bij de Belgische U20 speelden, 16 jaar geleden. We waren zelfs even buren. Ondanks dat we elkaar zo goed kennen, is het geen probleem om hem als coach te hebben. Ik kan de knop omdraaien als ik op het veld sta. Als ik moet voorspelle­n welke vijf ploegen de Elite Gold gaan halen, kies ik natuurlijk Limburg en Oostende. Ook zullen Antwerp en Bergen er bij zijn. Er is ook altijd een verrassing. Daarvoor kijk ik naar Leuven.”

Je had een drukke zomer met de Belgian Lions. Hoe evalueer je de prestaties op het EK?

“Ik ben nog altijd overtuigd dat we toen hadden kunnen winnen van Slovenië. Ik was gedurende meerdere weken teleurgest­eld.”

Je speelde in Italië, Duitsland, Spanje, Tsjechië en Israël. Met Nymburg werd je Tsjechisch kampioen en met Holon won je de Balken League. Hoe kijk je daarop terug?

“Ik heb in die seizoenen elk jaar iets bijgeleerd en veel toffe mensen ontmoet. Ik speelde met Oldenburg de finale van de playoffs in Duitsland. Ik heb met Hapoel Holon een schitteren­d seizoen in Israël gedraaid. Ik heb in de beste liga van Europa gespeeld. Er waren soms negatieve ervaringen, maar ik onthoud vooral de positieve dingen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maxime De Zeeuw op de fandag van Limburg United: “Misschien is dit wel de laatste club uit mijn carrière”, verklapt de nieuwkomer.
FOTO SERGE MINTEN Maxime De Zeeuw op de fandag van Limburg United: “Misschien is dit wel de laatste club uit mijn carrière”, verklapt de nieuwkomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium