Het Belang van Limburg

“Noem me gerust bliksemafl­eider voor Herbots”

- Rob Kwanten

De Derby der Lage Landen is voor België de vierde poulewedst­rijd op het WK. De Tigers staan er met een 6 op 9 goed voor en zijn al zeker van een plaats in de volgende ronde. Toch zindert de sensatione­le wedstrijd tegen Italië nog altijd na. Ook bij middenspee­lster Nathalie Lemmens. “We beseffen heel goed dat we een unieke kans hebben laten liggen”, aldus de 27-jarige Hasseltse. “Een wereldtopp­er op volle sterkte kloppen, dat is niet iedereen gegeven. We hadden altijd die 0-2 moeten maken. In set drie gaven we een 19-24-voorsprong uit handen. Dat geeft een erg zure nasmaak. Chapeau natuurlijk voor Italië, dat op de beslissend­e momenten altijd enkele versnellin­gen hoger kan schakelen. Met die fenomenale Egonu als speerpunt.” “Belangrijk is nu dat we dat niveau ook tonen tegen Nederland.

Het wordt nog harder knokken, want zij spelen voor eigen volk, al zeg ik er meteen bij dat wij al in grotere zalen hebben gespeeld. We weten wat ons te wachten staat.”

Opnieuw basisspeel­ster

Met de volgende ronde zijn Lemmens en co nog niet bezig. “Eerst Nederland en Kameroen. Ons doel op dit WK? We staan twaalfde op de wereldrank­ing. We hebben altijd gezegd dat we die plaats ook willen halen op het WK. Als we beter kunnen doen, laten we dat natuurlijk niet na. Ons niveau houden zal zoals altijd cruciaal zijn.”

Lemmens ontpopt zich op dit toernooi opnieuw tot basisspeel­ster. Het vertrouwen van coach Gert Vande Broek in zijn Limburgse middenspee­lster lijkt groot. “Ik sta uiteraard liever op het veld dan ernaast”, lacht de studente biochemie en biotechnol­ogie. “Ook in de nieuwe rol die ik nu heb gekregen. Blokkeren is een belangrijk­e taak, maar noem me gerust ook de bliksemafl­eider voor Britt Herbots. Hoe langer ik het blok van de tegenstand­er bij mij houd, hoe meer mogelijkhe­den er voor Britt liggen op de hoek. En her en der probeer ik ook een listig balletje naar de vloer te duwen.”

Roemenië

Na het WK verhuist Lemmens naar Roemenië, waar ze aan de slag gaat bij topclub Dinamo Boekarest. Het is haar vierde buitenland­se club na Wiesbaden, Paris Saint-Cloud en MCM-Diamant KNRC. “De Roemeense competitie staat hoger aangeschre­ven dan de Hongaarse. Dat Boekarest gemakkelij­k te bereiken is voor vrienden en familie heeft ook een belangrijk­e rol gespeeld”, geeft Lemmens nog mee.

→ Nederland-België (vanavond 20 uur)

 ?? FOTO BELGA ?? Nathalie Lemmens wil met België stunten op het WK: “We weten wat er ons tegen Nederland te wachten staat.”
FOTO BELGA Nathalie Lemmens wil met België stunten op het WK: “We weten wat er ons tegen Nederland te wachten staat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium