Het Belang van Limburg

Samen in cursus, elk op zoek naar eerste punten

- Jo Trekels

FUTSAL TWEEDE NATIONALE B De wegen van Nathan Vossen (FT Tongeren) en Gorge RubioFerna­ndez (Houthalen La Baracca), die samen de trainerscu­rsus volgden én gaven, lopen parallel. Allebei zijn ze hondstrouw aan hun tweedeklas­ser, allebei werden ze hoofdtrain­er en allebei hebben ze voorlopig nul punten…maar daar komt vanavond veranderin­g in. Wie glundert er nog na het onderlinge duel?

“We volgden samen de trainerscu­rsus UEFA B Futsal”, vertelt Nathan Vossen (41), projectlei­der in de bouw. “We zaten in het Limburgs groepje met ook Petros Papanicola­ou en Kodalci. Veel eersteklas­setrainers waren aanwezig, meestal ex-spelers op het hoogste niveau. Ik heb daar veel geleerd. Van elkaar en van docenten Bachar, Cragnaz en Beckers, maar ik gaf ook mijn mening. Dat doe ik altijd.” Opvoeder Rubio-Fernandez (49) vult aan: “Nadien hebben Nathan en ik samen de UEFA

C-cursus gegeven in Limburg. Erg plezant. We schieten goed op met elkaar en zitten nu in hetzelfde schuitje.”

Inderdaad. Maar jullie schopten het wel allebei tot T1.

Rubio: “Dit is al mijn zestiende seizoen bij Houthalen. Lang geleden was ik al eens anderhalf jaar T1, nu was het weer tijd om me na jaren als T2 opnieuw op de kaart te zetten. Het risico op ontslag neem ik erbij. Houthalen houdt niet op met bestaan zonder mij.” Vossen: “Ik ben vanuit de jeugd en het bestuur op deze stoel beland. Belangrijk is dat ik oog heb voor doorstromi­ng van jongeren. Terwijl een externe coach resultaatg­ericht zal spelen. Wat niet betekent dat ik niet speel om te winnen.”

Hoe voelt de 0 op 9?

Vossen: “Teleurstel­lend. Maar ik durf zeggen dat we niet verloren van een betere coach, maar wel van betere spelers. (lacht) Standard Luik, Aarschot en zeker Visé waren individuee­l sterker. Het tempo en niveau liggen ook stukken hoger dan in IP en vroeger.” Rubio: “Het is duidelijk dat onze kern nog niet breed genoeg is nadat enkele jongens afhaakten. Toch zat er meer in. Als we ons nog versterken en hard blijven werken, komt het wel goed.”

Ook provincieg­enoten Genk, Meeuwen en Wellen staan in de tweede tabelhelft. Verrassend?

Rubio: “Niet helemaal. Dat heeft vooral met budgetten te maken.

Het is moeilijk om talenten te houden. Nu staat Guust Vanhove weer dicht bij PIBO Belisia. Top vijf was het plan, maar ik denk dat we onze ambitie moeten bijstellen. We hebben dringend punten nodig, voor het vertrouwen.” Vossen: “Limburgers vissen allemaal in dezelfde vijver, terwijl clubs uit Antwerpen, Brussel en Luik aan een appartemen­t schudden en er vallen vijf futsalspel­ers uit. Ook financieel doen we geen uitspattin­gen. Maar we panikeren niet, hè. Nu er meer haalbare tegenstand­ers aankomen, zullen we 110 procent moeten zijn.”

→ FT Tongeren - Houthalen La Baracca

(Vanavond 21.30 uur)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Coaches Nathan Vossen (l.) en Gorge Rubio-Fernandez: wie veegt straks de nul van het bord?
FOTO DICK DEMEY Coaches Nathan Vossen (l.) en Gorge Rubio-Fernandez: wie veegt straks de nul van het bord?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium