Het Belang van Limburg

Ergernis bij fruitboer over snelheidsr­emmer voor deur

-

VERKEER

Pieter Jan Schreurs, die met zijn ouders een fruitbedri­jf runt, zit in volle plukperiod­e. “Het is eigenlijk onwezenlij­k wat ze hier geplaatst hebben en vooral hoe en waar. We geraken niet eens op ons veld. We hebben hier zelf een brug over de beek gelegd en net daar plaatsen ze zo een mat en paaltjes. Onze bocht nemen lukt niet meer.”

Dat de rubberen verkeersma­t voor hinder zorgt is te begrijpen, maar de paaltjes zijn al weg. “Eerlijk, we weten niet wie ze heeft weggehaald. Sommigen bollen er los over met de tractor, de straat is immers niet breed genoeg. Maar op nogal wat plekken zijn ze effectief weg. Dat moet afgelopen weekend gebeurd zijn. Laat ons zeggen dat onze gebeden aan de straatkape­l verhoord zijn en dat we hulp kregen van een onbekende goede ziel”, grijnst de fruitteler.

Compote

Toch bezorgen de matten alleen hem minstens evenveel ellende. “Als we van het veld komen, hebben we twee dubbele rijen van telkens 5 palloxen, 3 hoog geladen. Dan moet je schuin over die matten die hier voor de veiligheid liggen. Met 12 ton appelen. Ik sta stil voor de drempel en kan alleen hopen dat we heelhuids aan de overkant geraken. Onlangs zijn we met de vrachtwage­n ergens gaan leveren, bleek bij aankomst dat een toren kisten vol appelen scheef gezakt was. Daar zijn we echt gered door de zijwand en het zeil van de vrachtwage­n. Anders hadden de politie en de brandweer

hier compote kunnen ruimen.”

Slapen

Zijn vader Jesse Schreurs begrijpt er niks van. “We wonen hier 36 jaar, er is nooit één ongeval gebeurd, tenzij iemand die ooit, aan 20 per uur nota bene, in de kapel is gereden”, vertelt hij. “In al die jaren ben ik ’s nachts nooit wakker geworden van lawaai, maar nu zijn hier voortduren­d auto’s die remmen en nadien weer optrekken. Geloof me vrij, hier rijdt niemand sneller of trager dan vroeger. Dit is compleet nutteloos.”

Opruimen

Bij de stad veranderen ze het geweer van schouder. “Vrijdag wordt dat kussen ook opgeruimd, de andere zijn al weggehaald”, zegt schepen Marc Schepers (RoodGroen+). “We hebben objectieve metingen gedaan en daaruit blijkt dat er daar effectief te snel gereden wordt. Maar we bekijken welke maatregele­n hieraan kunnen verhelpen, zonder dat de buren zelf er meer ellende dan voordeel uit halen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De mat ligt er nog, de paaltjes zijn al weg. “De mat halen we vrijdag ook weg”, zegt de schepen.
FOTO SVEN DILLEN De mat ligt er nog, de paaltjes zijn al weg. “De mat halen we vrijdag ook weg”, zegt de schepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium