Het Belang van Limburg

Politie Carma bouwt schietbunk­er van 3,5 miljoen euro

-

PLOT

nieuwe baas van de politiezon­e Carma. Nog voor hij achter het spreekgest­oelte plaatsnam, maakte Dries aan de aanwezige agenten bekend dat er een nieuwe schietbunk­er op de planning stond. Het complex zou voldoen aan de recentste normen en uitgerust worden met een virtueel gedeelte waar agenten technieken kunnen oefenen zonder dat ze een echt vuurwapen moeten gebruiken.

Kostprijs wordt geraamd op 3,5 miljoen euro. “Alles staat nog niet helemaal op punt maar het wordt uitgerold in samenwerki­ng met het PLOT en de provincie”, lichtte Dries later even toe. “De provincie zorgt voor het terrein en de politiezon­e voor het gebouw dat erop komt.”

Wat de juiste afmetingen van het gebouw zijn, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat het uitgerust wordt met een betonnen eindwand gevuld met zand om kogels in op te vangen. Heel het gebouw wordt zodanig geïsoleerd dat buiten de knallen van het oefenen niet te horen zullen zijn. “Het is belangrijk dat agenten voldoende getraind zijn en met de nodige profession­aliteit met wapens om kunnen”, gaat Dries verder. “Denk maar aan de recente gebeurteni­s in Merksem waarbij de politie tijdens een actie in een vuurgevech­t verzeild raakte. Met welke wapens er geoefend kan worden? Met alle soorten die agenten mogen meenemen tijdens hun diensturen. Het is niet alleen voor agenten van Carma, ook die van andere zones en agenten in opleiding zullen hier terechtkun­nen. Uiteraard wel in een schema dat past in dat van de Carma. Ik schat dat het gebouw ten laatste tegen 2025 zal rechtstaan.”

 ?? CHRIS NELIS
FOTO ?? De schietbunk­er wordt opgetrokke­n in de omgeving van de trainingsh­al van het PLOT aan de Zwarte Goudlaan.
CHRIS NELIS FOTO De schietbunk­er wordt opgetrokke­n in de omgeving van de trainingsh­al van het PLOT aan de Zwarte Goudlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium