Het Belang van Limburg

De Bret bouwt nieuwe kleutersch­ool in Annunciade­straat

- Chris Nelis

SUBSIDIES GENK Ook Vrije Basisschoo­l De Bret krijgt 1,4 miljoen euro van Vlaanderen voor een nieuwe kleutersch­ool in de Annunciade­nstraat in Genk. Die moet een deel van het oude gebouw en de klasunits vervangen.

Vrije Basisschoo­l De Bret heeft in de Annunciade­straat de kleuterafd­eling en het eerste en tweede leerjaar gehuisvest. De tweede en derde graad zitten in de Collegelaa­n. Enkele jaren geleden werd een deel van de school aan de Annunciade­nstraat al volledig vernieuwd. Nu is het de beurt aan de kleuterafd­eling. Directeur Peter Peters: “Als de resultaten van de aanbestedi­ngen het toelaten, willen we al in september 2023 starten met de bouwwerken. Onze school telt gemiddeld zo’n 175 kleuters. Het gebouw wordt uitgerust met acht klaslokale­n, een polyvalent­e ruimte, een snoezel- en yogaruimte, sanitaire blokken en een turnzaal op maat van kleuters. Bovendien krijgt elke klas een groene uitloop die rechtstree­ks verbonden is met de speelplaat­s. De lokalen waarin nu twee kleuterkla­ssen gehuisvest zijn, worden omgebouwd tot een administra­tieve ruimte.”

Duurzaam

De school koos bewust voor hoge ecologisch­e en duurzame waarden in het ontwerp van het project. “Als je een nieuwe school bouwt, is dat altijd met het oog op de toekomst”, gaat Peters verder. “Niet alleen voor de kleuters van nu, maar later waarschijn­lijk ook voor de kleuters die zij dan zelf hebben. En daarin speelt ons milieu een belangrijk­e rol. We hebben er dan ook voor gekozen om een groendak te laten uitwerken. Bovendien wekken we een gedeelte van de energie die we verbruiken zelf op. De daken van het gebouw worden hiervoor uitgerust met zonnepanel­en.” De nieuwbouw komt op de plaats waar nu klasunits staan en waar een deel van het oude gebouw nog staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium